ne., 1. únor 2015 11:26

Dva Češi zahynuli při nehodě autobusu na Slovensku

Slovensko - K nehodě českého autobusu došlo v sobotu brzy ráno na sjezdu z dálnice D1 na východě Slovenska. Na místě zemřeli tři lidé - dva Češi a jedna Ukrajinka.

Nehoda se stala u dálničního sjezdu u obce Spišský Štvrtok v okrese Levoča. Osudným se pro autobus jedoucí z Prahy do Užhorodu podle všeho stal betonový podstavec mýtné brány, do kterého autobus, poté co sjel ze silnice, narazil.

Následkem nárazu došlo také ke zranění pětadvaceti cestujících. Někteří z nich se podle serveru Tvnoviny.sk po nehodě ocitli mimo autobus, jiní byli ve voze zaklíněni a museli je vyprostit hasiči.                

„Záchranáři převezli do nemocnic tři zraněné v kritickém stavu, čtyři se středně těžkými zraněními a osmnáct lehce zraněných,” citoval Cas.sk Andreje Hirjaka z operačního střediska záchranné služby.

Petr Čáp, majitel dopravní společnosti Nobless Line, která autobus provozovala, nehodu jednoznačně spojuje s počasím. „V místě bílá tma, silnice nebyly vůbec protažené. Řidič je zkušený a na trase jezdí několik let," uvedl pro Českou televizi.

Společnost vypravila náhradní autobus, který odvezl ostatní cestující, kteří neměli žádná zranění, z místy nehody.

 

Zdroj fotografie: Novinky.cz

Zobrazeno 1603 krát
Naposledy upraveno: ne., 1. únor 2015 23:06
Pro psaní komentářů se přihlaste