st., 8. prosinec 2021 21:15

Elita módního průmyslu, Virgil Abloh, zemřel

Virgil Abloh Virgil Abloh Zdroj: Instagram Vrgila Abloha
Zemřel Virgil Abloh, kreativní ředitel Louis Vuitton, zakladatel módní značky Off-White a jedna z nejvýznamějších osobností světového módního průmyslu. Lidé mu na sociálních sítích hromadně vzdávají úctu. Slavné osobnosti vzpomínají na společné chvíle. Okrem módy také na sklonku života navrhnul nový design vozidla pro automobilku Mercedez-Benz.

USA - Módní svět zasáhla veliká rána, když se na instagramovém účtu Virgila Abloha objevil příspěvek, kde jeho rodina sděluje světu tuto smutnou zpávu. Říkají zde, že Abloh přes dva roky bojoval se vzácným a agresivním typem rakoviny. Sám si prý zvolil, že chtěl tuto skutečnoust uchovat v tajnosti před veřejností. Přitom co si musel procházet mohonásobnými léčbami, se stále zvládal starat o módu, umění a kulturu. Jako například to, že neustále pracoval na kolekcích jeho vlastní značky Off-White a Louis Vuiton, kde fungoval jako kreativní ředitel.

Snad jen výjimky mezi slavnými osobnostmi nenajdou v šatníku alespoň jeden kousek z jeho kolekcí. Proto se také na sociálních sítích strhla vlna příspěvků a zpráv, kde lidé vyjadřují upřímnou soustrast jeho rodině. Jako Jeden z nich je například japonský umělec Takashi Murakami, který v dlouhém textu na jeho instagramu popisuje, s jakou radostí bude vzpomínat na to, jak spolu trávili čas ve studiu. Ikdyž Murakami patří mezi významné osobnosti výtvarného světa a designu, tak sám říka, že před Ablohem musel vždy smeknout klobouk.

Spojení Virgila Abloha a českého módního světa
Když se Jan Černý, český módní návrhář, vydal v červenci 2019 na stáž do Louis Vuitton, setkal se tam i s Ablohem.  Předal mu zde pár tenisek, které v kolaboraci se značkou Prestige navrhnul. "Nemohl vydržet a chtěl si boty z mojí kolekce hned vyzkoušet", řekl Jan v mnoha rozhovorech. Popisoval také, jak Abloh neustále dřel a pořád chtěl svoji značku někam posouvat.jarvis 5d77afa7498ebda967f345f4 V posledních chvílích svého života stihnul Virgil Abloh ještě navrhnout například elektromobil pro Mercenez-Benz. Jedná se o vozidlo, které má na délku 6 metrů a průhlednou střechu. Virtuální modely automobilu zveřejnil Gorden Vagener, hlavní designer všech značek MB, na svém instagramu, spolu se společnou fotografií s Ablohem. Screenshot 9

Po smrti Virgila Abloha proběhlo na Louis Vuitton youtube kanále živé vysílání, kde byla předvedena jeho poslední vydaná pánská kolekce. 

Zobrazeno 883 krát
Naposledy upraveno: čt., 9. prosinec 2021 21:28
Pro psaní komentářů se přihlaste