st., 15. březen 2023 21:12

Ester Ledecká slaví při návratu stříbro

Ester Ledecká v Rogle získala stříbro. Ester Ledecká v Rogle získala stříbro. Zdroj: Czech Ski & Snowboard
Rogla – Ester Ledecká se po pauze, kterou způsobilo zranění, vrátila zpět k závodění. Na Světovém poháru paralelního obřího slalomu ve Slovinsku vybojovala druhé místo. Od kvalifikace všem jízdám dominovala. Nakonec ji ve finále porazila o pět setin Rakušanka Sabine Schöffmannová.

Ester Ledecká si během letní přípravy v minulém roce zlomila klíční kost. Následně musela podstoupit dvě operace a dlouhou rekonvalescenci. Lékaři ji opět povolili trénovat až letos v únoru, a proto vstoupila do sezóny až v předposledním závodě.

Olympijská vítězka této disciplíny z let 2018 a 2022 zvítězila v dopolední kvalifikaci. V osmifinále porazila Němku Carolin Langenhorstovou o 1,64 sekundy. Ve čtvrtfinále zdolala další Němku Ramonu Theresii Hofmeisterovou o 22 setin a v semifinále vyhrála nad Italku Lucii Dalmassovou o více jak dvě a půl sekundy. Ve finále si Ledecká vybrala rychlejší modrou dráhu, ale její soupeřka Schöffmannová předvedla riskantní jízdu a porazila tak Ester o pouhých pět setin sekundy.

„Představovala jsem si něco jinak. Představovala jsem si, že tu poslední jízdu vyhraju,“ neskrývala své zklamání Ledecká. „Všechny holky v té šestnáctce jezdí výborně, a jakmile se dostanou do těch heatů, tak potom není radno nikoho podcenit. Snažila jsem se jet vždycky nejlíp, jak jsem uměla. Myslím si, že všechny ty holky jsou rychlé. Já jsem na ně snad připravená a budu, doufám, i líp,“ dodala.

Ester Ledecká se pokusí zvítězit už tuto sobotu v závěrečném závodě individuálního Světového poháru v Berchtesgadenu.

Zobrazeno 376 krát
Naposledy upraveno: st., 15. březen 2023 21:41
Pro psaní komentářů se přihlaste