út., 11. listopad 2014 20:51

Extraliga hokejbalu má sebou polovinu základní části

Po sérii sobotních utkání, 8. listopadu, kdy se odehrálo 11. kolo CCM Extraligy mužů v hokejbale, za sebou mají hráči polovinu soutěžních zápasů. V čele tabulky se usadili Vlašimští a Kladenští. Osmičku uzavírá Most. Za branami play-off zůstávají Sudoměřice a KOVO Praha. O předposlední příčku se pere Třinec s Hradcem Králové.

Soutěž zatím vede celek z Vlašimi, který ztratil pouze dva body, když prohrál na nájezdy s Pardubicemi. Vlašim, tak jako tomu bylo v předchozích letech, táhne zkušená dvojice útočníků Libor Topolánek a Tomáš Wróbel. Se ztrátou pěti bodů, ale jedním zápasem k dobru, se na druhém místě nachází loňský mistr z Kladna, v jehož barvách nastupuje hned několik hráčů Českého národního hokejbalového týmu. Trenérem Středočechů je dlouholetý hráč hokejové reprezentace a zároveň mistr světa v hokeji z roku 1996, Drahomír Kadlec. Třetí místo patří Pardubicím, kteří minulou sezónu ve finále sváděli boj s Kladnem. Tu současnou začali znovu na výbornou, prohráli pouze dva zápasy.

O čtvrté a páté místo se s 19 body dělí tradiční účastníci play-off z Prahy a Plzně. Pražský Kert Park těží především ze schopností, momentálně nejlepšího útočníka reprezentace České republiky, Martina Krůčka, který v posledních dvou utkáních nastřílel šest branek. Plzeň vsází hlavně na týmový výkon a domácí prostředí v hale s umělým povrchem. ,,Myslím, že bychom v tabulce mohli být výš. Naše produktivita na hřištích soupeřů je bohužel na bodu mrazu," hodnotí výkony Plzně útočník Ondřej Benedikt a dodává: ,,V příštích dvou zápasech bychom chtěli prolomit tuto smolnou bilanci a poskočit v tabulce na třetí místo."

Týmy na šestém a sedmém místě mají také shodný počet bodů. Ústí nad Labem i Letohrad nasbírali, pro někoho možná překvapivých, 18 bodů. Oba celky v loňské sezóně bojovali o setrvání v nejvyšší lize ČR a zejména výkony Letohradu jsou letos pro hokejbalové fanoušky neobvyklé. Nová dvojice trenérů překopala sestavu od základů a nejmladší tým v lize zatím odolává tvrdé konkurenci. ,,Minulý ročník Letohrad za 22 zápasů nasbíral 18 bodů, tedy stejně jako jsme získali v letošních 11 zápasech, " poznamenává jeden z dvojice trenérů Letohradu Filip Červinka a chválí práci obranných řad: ,,Podařilo se nám najít pevnou strukturu obranných dvojic a opět se můžeme opírat o výkony brankáře Šimary."

Na poslední postupové pozici do play-off se zatím drží Most, který sbírá vítězství na domácí půdě, protože jako jediný tým hraje na leštěném betonu v hale. Problémy mu naopak dělají venkovní zápasy na asfaltu, kde body ztrácí. Další dvě pozice okupují nováčci soutěže, Sudoměřice a KOVO Praha. Oba týmy se pokoušejí aklimatizovat a přečkat první sezónu v extralize bez myšlenek na sestup. Na samotném chvostu tabulky se nachází Třinec a Hradec Králové, který ještě před dvěma lety bojoval ve finále extraligy, avšak neúspěšně. Nyní se snaží poradit s obměnou kádru a zapracováním mladých hráčů.

Do konce listopadu čekají na každý tým ještě tři utkání. Potom se bude pokračovat až březnu, kdy se odehrají zbývající zápasy a pro prvních osm týmů bude následovat play-off. V sobotu, 15. listopadu, čeká všechny týmy další soutěžní střetnutí. Největším lákadlem 12. kola CCM Extraligy je bezpochyby souboj první Vlašimi a třetích Pardubic.

Tabulka CCM Extraligy hokejbalu:
1. HBT Vlašim 11 (zápasů) / 31 (bodů)
2. HBC Alpiq Kladno 10 / 25
3. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 11 / 22
4. HBC Plzeň 11 / 19
5. HC Kert Park Praha 11 / 19
6. Elba DDM Ústí nad Labem 12 / 18
7. SK Hokejbal Letohrad 11 / 18
8. HBC Kovodemont Most 11 / 13
9. SK Sudoměřice 11 / 12
10. TJ KOVO Praha 11 / 9
11. HBC Enviform Třinec 11 / 7
12. HBC Hradec Králové 1988 11 / 5

 

Autor fotografie: Radek Cibulka

Zobrazeno 1904 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste