út., 1. prosinec 2015 22:10

Fakulta tělesné kultury láká do svých řad

Den otevřených dveří Univerzity Palackého Den otevřených dveří Univerzity Palackého Zdroj: Šárka Tomášková
Olomouc - Univerzita Palackého otevřela své brány budoucím studentům i ostatním návštěvníkům. Se svými programy se v sobotu 21. listopadu do dne otevřených dveří zapojilo všech osm olomouckých fakult. Tradičně velmi nabitý a akční program přichystala fakulta tělesné kultury.

Na Neředín zavítaly tři stovky zájemců o sportovní obory. Měli možnost prohlédnout si celý areál fakulty, učeben, tělocvičen, knihovny i menzy. Probíhaly zde také komentované prohlídky nově postaveného aplikačního centra BALUO. Zástupci z vedení fakulty seznamovali maturanty s obecnými informacemi o studiu ve dvou informačních blocích v aule, největšímu zájmu se tradičně těšil bohatý doprovodný a zábavný program, kde studenti spolu s pracovníky jednotlivých kateder předváděli, čím vším je možné se na fakultě zabývat.testyrekola

Do problematiky sportu handicapovaných a postižených osob zasvětili zájemce zástupci z katedry aplikovaných pohybových aktivit. K vyzkoušení byl indoor curling, boccia, nebo třeba jízda na handbiku či sportovním kolečkovém křesle, a to rovnou venku v terénu. Rekreologové zase přímo v budově děkanátu představovali jedinečný projekt bikesharingu v Olomouci - Rekola, který tu zavedli. Na ukázku přivezli hned několik kol, která obvykle můžeme potkat všude po městě.

Kdo se nebál pravdy, mohl si nechat změřit poměr svalové hmoty a tuků v těle pomocí metody bioelektrické impedance, vyzkoušet počítačově řízený reaktometr Fitronic, nebo vyzkoušet Optojump - systém analyzující chůzi, běh a výskoky. "Systém Optojump přesně změří třeba délku kroku, rychlost, jsme pomocí něj schopni odhalit i některé skryté vady v držení těla a podobně," popisovala své stanoviště studentka Zuzana Baronová.

Pokud někomu po těchto zátěžových testech nebylo do smíchu, napravila to doktorandka z rekreologie Lucka se svým workshopem jógy smíchu. Ten, kdo si v Neředíně nestihl vyzkoušet všechno, co chtěl, nemusí zoufat. Další den otevřených dveří Univerzita Palackého chystá už v lednu.

Zobrazeno 1992 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 15:54
Pro psaní komentářů se přihlaste