po., 13. březen 2017 12:03

Fanoušci Paris Saint Germain volají po opakování zápasu s Barcelonou

Radující se Lionel Messi Radující se Lionel Messi Zdroj: Facebook: FC Barcelona
Barcelona - Emoce z rozporuplného osmifinálového zápasu mezi Barcelonou a Paris Saint Germain (PSG) ani necelý týden po zápase nevyprchaly. Barcelona totiž dokázala anulovat hrůzostrašný výsledek 0:4 z prvního zápasu, když na domácím hřišti přestřílela PSG vysoko 6:1. Fanouškům PSG se ale nelíbí, jakým způsobem katalánský velkoklub do semifinále postoupil. Za pravdu jim dává většina fotbalové veřejnosti a nešetří kritikou na arbitra zápasu, který odpískal ve prospěch Barcelony dvě diskutabilní penalty a naopak Pařížanům jednu jasnou odepřel. I sami hráči po zápase přiznali, že na straně Barcelony se minimálně jedna penalta kopat určitě neměla a druhá byla zase více než jasná. Fanoušci proto přišli s razantním návrhem, chtějí zápas zopakovat. Myšlenku španělského fanouška, paradoxně podporujícího francouzský klub, na internetové petici podpořilo svým podpisem za den více než sto tisíc fotbalových nadšenců se stejným názorem.

„Chtěl bych, aby se ten zápas opakoval. A to kvůli tomu, že verdikty německého rozhodčího byly výrazně ve prospěch Barcenony,“ uvedl iniciátor petice. Podle jeho slov bylo v zápase minimálně třináct situací, které měl německý rozhodčí řešit podstatně lépe. „Neodvedl dobrý výkon, těch chyb tam bylo mnoho. Nejvíc mě do očí bije penalta ze závěru zápasu. A také si myslím, že červenou kartu měli vidět Pique, Neymar a Suárez,“ posteskl si.

Kritika však nezní jen z úst fanoušků, do hodnocení se pouští i uznávaní světoví trenéři. Například trenér norské reprezentace ostře odsoudil simulování Luise Suáreze, které předcházelo jedné z penalt. Jeho chování je sice podle něj nepochopitelné, ještě více však nechápe, proč herecký výkon katalánského útočníka neodhalil ani brankový rozhodčí, který stál pár metrů od něj. „Je nesmysl, aby všechno v tomhle sportu rozhodovalo simulování. Jsem smutný a je mi fotbalového světa líto,“ smutnil po utkání pro švédskou televizi lodivod Norů. „Jsem hrozně naštvaný, tohle bylo čistě Suárezovo divadlo. Proč máme rozhodčí za brankou, když nevidí takové věci? Nechápu už asi nic,“ dodal.

I když zápas vyvolal obrovskou vlnu reakcí a rozpoutal vášnivou diskuzi, opakovat se nebude a PSG si tak bude muset rok na postup do semifinále milionářské ligy mistrů počkat.

Zobrazeno 2065 krát
Naposledy upraveno: út., 14. březen 2017 17:09
Pro psaní komentářů se přihlaste