po., 25. listopad 2019 21:33

Favorité v 17. kole zaváhali, Opava se odlepila ze dna tabulky

Hráči Olomouce při závěrečné děkovačce s fanoušky Hráči Olomouce při závěrečné děkovačce s fanoušky Zdroj: sigmafotbal.cz
Česká republika - Po reprezentační přestávce a postupu národního týmu na evropský šampionát se všem fotbalovým fanouškům vrátila česká Fortuna liga. Týmy z čela body poztrácely, zato na druhém konci tabulky se slavilo.

Spartě zhořkly oslavy
Proti Českým Budějovicím nastoupila pražská Sparta v rámci oslav 126. výročí založení klubu v netradičních rudobílých dresech. Hned po sedmi minutách se dostali hosté z Budějovic překvapivě do vedení, když po rychlém protiútoku otevřel Schranz střelou pod břevno skóre utkání. Po faulu na Kozáka vyrovnal ve 34. minutě z penalty Kanga, avšak před koncem první půle vrátil Čolič z přímého kopu Budějovickým vedení. Po minutě na hřišti vyrovnal střelou z vápna v 58. minutě Plavšič a v 77. minutě se opět dostali do vedení hosté. Po Kayově chybě se sám na bránu řítil Ledecký a gólman Heča potřetí v pátečním utkání lovil míč ze sítě. Po třech minutách dokázala Sparta na obdržený gól odpovědět, z malého vápna vyrovnal Tetteh na konečných 3:3.
Opava se po čtyřech měsících raduje z výhry
Poslední vítězný zápas odehrála Opava naposledy 20. července proti Příbrami a od té doby se slezský tým trápil. Vše se změnilo nečekaně proti Mladé Boleslavi, která dýchá na záda druhé Plzni. Jedinou branku utkání, která znamenala cenné tři body pro Opavu, vstřelil v 10. minutě Mondek, avšak hrdinou utkání se stal opavský gólman Fendrich. Ten zvládl vychytat mladoboleslavské útočníky Mešanoviče s Komličenkem a druhému jmenovanému navíc zneškodnil ve 40. minutě pokutový kop.
Liberec nadělil Zlínu pět branek
První tři branky Liberce zařídil malý záložník Malinský. Nejprve v 6. minutě našel ve vápně volného Breiteho, o patnáct minut později odcentroval přesně na Musovu hlavu a ve 38. minutě poslal balón na útočníka Potočného, který střelou k tyči poslal Liberec do tříbrankového vedení. Po návratu z kabiny si Potočný připsal i druhou branku v utkání a Zlínští navíc od 50. minuty museli dohrávat bez vyloučeného Podia. Na konečných 5:0 stanovil v 82. minutě střelou mezi Rakovanovy nohy Pešek.
Tři body zůstaly v Ďolíčku
V říjnu se vedení Bohemians ujal Luděk Klusáček s cílem vytáhnout klub mimo sestupovou skupinu. Klokani po sobotní výhře nad Příbramí ztrácí na střed tabulky pouhý bod. Diváci v Ďolíčku na branku čekali dlouho, až v 88. minutě rozhodl o výhře domácích hlavičkou Krch.
Vyloučený Masopust a ztráta pro Slavii
V utkání Opavy s Boleslaví zářil gólman Fendrich, v souboji Olomouce se Slavii zase gólman Mandous. Na sedmadvacetiletém brankáři si vylámal zuby celý útok mistrovské Slavie. V závěru první půle fauloval Masopust unikajícího Faltu a musel předčasně opustit hrací plochu. Sešívání si i přes početní oslabení dokázali vyprodukovat spoustu šancí, které ovšem troskotaly na skvělém Mandousovi či končily na brankové konstrukci, tak jako Takacsova hlavička. Slavia si po remíze 0:0 s Olomoucí připsala první ztrátu po osmi výhrách.
Tepličtí si s Baníkem body podělili
Sporný moment přišel ve 49. minutě. Na hranici pokutového území byl faulován Kuzmanovič a sudí Královec nařídil pokutový kop. Míč si na penaltový puntík postavil Stronati a při svém 100. ligovém utkání si připsal vstřelenou branku. O vyrovnání se v 66. minutě postaral Řezníček, který sám před bránou chladnokrevně prostřelil Laštůvku. Po remíze 1:1 se Teplice stále nachází ve skupině o udržení a ostravský celek na šestém místě uzavírá skupinu o titul.
Plzeň nevyužila zaváhání Slavie
Dalším favoritem, který v průběhu 17. kola ztratil se stala Plzeň. Hráči Viktorie zajížděli v neděli do Karviné, proti které v předchozích sedmi duelech vždy zvítězili. Domácí šli zásluhou Lingra v 16. minutě do vedení a celý zápas byla k vidění vyrovnaná partie. Viktoria dokázala srovnat skóre až v 68. minutě. Kalvach poslal balón na zadní tyč, kde byl připravený Krmenčík a hlavou vsítil svůj devátý ligový gól v tomto ročníku. Kouč Jarábek se tak může po premiéře na karvinské lavičce těšit z cenného bodu za remízu 1:1.
Jablonec se vrací s bodem
Posunout se na třetí místo na úkor Mladé Boleslavi mohl Jablonec, který šel po Doležalově hlavičce v Uherském Hradišti ve 12. minutě do vedení. O dvacet minut později se ale zaradovali domácí. Slovácko předvedlo kombinační akci na jejíž konci stál Reinberk a střelou do odkryté brány vyrovnal na 1:1. Severočechům mohl navrátit vedení Chramosta, ve své šanci však mířil pouze nad.

Zobrazeno 796 krát
Naposledy upraveno: út., 26. listopad 2019 14:08
Pro psaní komentářů se přihlaste