po., 4. květen 2020 10:25

Festival Colours of Ostrava letos nebude, vstupenky zůstávají platné

Colours of Ostrava - ilustrační foto Colours of Ostrava - ilustrační foto Zdroj: www.informuji.cz
Ostrava - Letošní ročník populárního hudebního festivalu Colours of Ostrava, který se měl konat v době od 15. do 18. července, se z důvodu bezpečnostních opatření proti šíření koronaviru oficiálně přesouvá na příští rok. Devatenáctý ročník festivalu, který se tradičně koná v areálu Dolních Vítkovic, tak bude probíhat až od 14. do 17. července 2021.

Vstupenky, které si fanoušci zakoupili na letošní akci, však zůstávají v platnosti i na příští léto. Zlata Holušová, ředitelka Colours of Ostrava, tak apeluje na vlastníky vstupenek, aby je, pokud možno nevraceli, pokud zrovna nejsou v tíživé finanční situaci. „Nesmírně bych si toho vážila. Podpořili byste tím náš festival, jeho myšlenku a jeho konání,“ uvedla. Pořadatelé festivalu za stávající situace čelí velké finanční ztrátě, solidarita ze strany fanoušků by tedy byla více než vítána. Lidé, kteří potřebují své finance vrátit, se však nemají čeho bát. „Potřebujeme, aby fanoušci vydrželi s námi. V případě, že někdo bude čelit existenčním problémům, budeme se snažit najít rychlé individuální řešení," upřesňuje Holušová.

K hlavním lákadlům letošního ročníku festivalu patřily kapely Twenty One Pilots a The Killers nebo The Lumineers, dále se účastníci mohli těšit třeba na dýdžeje Martina Garrixe či zpěvačku LP a mnoho dalších. Pořadatelé Colours of Ostrava uvedli, že s účinkujícími jednají ve snaze přesunout jejich vystoupení na další rok. „S kapelami jednáme a máme pozitivní zprávy, je velká snaha posunout koncerty na příští rok. Konkrétní ale nyní být nemůžu," zdůrazňuje Zlata Holušová.

Kromě bohatého hudebního programu neměly letos chybět ani různé doprovodné nehudební programy, jako například mezinárodní fórum Meltingpot, workshopy, filmy a divadla či výtvarné instalace.

Zobrazeno 905 krát
Naposledy upraveno: út., 5. květen 2020 18:25
Pro psaní komentářů se přihlaste