pá., 5. prosinec 2014 20:31

Festival Spectaculare přichází už podruhé

PRAHA Letos se bude konat už druhý ročník uměleckého festivalu Spectaculare, jehož náplní je hudba, tanec, divadlo či videoart, film nebo fotografie.

Zahájení festivalu bude 21. ledna v paláci Akropolis a potrvá až do 6. února. Téměř na každý večer je naplánovaný program na různých místech v Praze jako například Kostel u Salvatora, Cross Club a Centrum současného umění DOX. Tento festival je jedinečný právě místy konání a také náplaní programu.

Festival nabídne rozsáhlejší nabídku vystoupení než jaká byla minulý rok, kdy se tato akce shledala s úspěchem. Propojí se zde elektronická a experimentální hudba. Svoji účast potvrdili umělci jako je třeba skladatel a pianista Sylvain Chauveau, pianista Quentin Sirjacq, německý beatmaker Kalipo a mnoho dalších. Z českých umělců se na Spectaculare sejdou zpěvačka Lenka Dusilová, Beáta Havlenková a také Clarinet Factory či Zabelov Group. Program je doplněný worshopy a projekcí filmů.

Minulý rok byl hlavní hvězdou elektronický hudebník Jan Hopkins, který spolupracoval například s Coldplay. V rámci festivalu také pokřtila své album česká sestava Clarinet Factory. Dramaturg hudby Josef Sedloň uvedl, že se nechal inspirovat Barcelonským festivalem hudby a nových médií pod názvem Sónar, který se stal ve světě velmi populárním.

Fotka: www.ireport.cz

Zobrazeno 1459 krát
Naposledy upraveno: út., 9. prosinec 2014 18:11
Pro psaní komentářů se přihlaste