čt., 24. duben 2014 11:12

Flora Olomouc se otevřela návštěvníkům

Mezinárodní zahradnická výstava Flora Olomouc odstartovala ve čtvrtek 24. dubna. Tentokrát jde v pořadí o 35. veletrh, jehož jarní etapa potrvá do 27. dubna a koná se jako tradičně ve Smetanových sadech. Výstavní doba je každý den od 9 do 18 hodin.

 

 

Pro všechny milovníky květin připravili organizátoři bohatý program v několika pavilonech. Expozice s názvem „Divotvorná zahrada“ nabízí kromě spousty květin také představení Peruánské kultury doplněné místními orchidejemi, čokoládou, kávou a suvenýry včetně hudebního doprovodu. Nechybí ani ukázky aranžování květin nebo použití nových substrátů pro pokojové rostliny.

Dalším lákadlem pro návštěvníky je výstava okrasných ryb a trendy při zakládání jezírek na zahradě včetně poradenské služby. Zajímavé jsou i sbírkové skleníky, které představují exotické rostliny a živočichy, organizátoři provozují i poradnu, týkající se pokojových rostlin.

Výstava přináší několik soutěží. Ta první v kategorii JUNIOR je aranžování svatební kytice podle současných trendů, v kategorii SENIOR je úkolem přizdobení svatebního páru. Současně také probíhá soutěž o nejlepší expozici výstavy.

Díky unikátní akci mohou návštěvníci cestovat na Floru Olomouc s Českými drahami za poloviční cenu. „Stačí požádat o slevu při nákupu jízdenky do Olomouce, pak si ji nechat označit razítkem v expozici ČD přímo na výstavišti a zpět domů pojedete zdarma. Stánek národního dopravce naleznou návštěvníci ve foyer pavilonu A,“ stojí v průvodci jarní výstavou na oficiálních stránkách Flory Olomouc.

Dospělí za vstupné zaplatí sto korun, studenti a senioři osmdesát korun a děti do patnácti let třicet korun. Pro rodiny s dětmi a školní výpravy existuje zvýhodněné vstupné.

 

 

Zobrazeno 1717 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:47
Pro psaní komentářů se přihlaste