po., 20. duben 2015 21:11

Florbal: Tatran Střešovice slaví už šestnáctý titul

Tatran Střešovice zvítězil už pošestnácté v řadě v nejvyšší florbalové soutěži. Před zaplněnou pražskou O2 arénou porazili Střešovičtí tým Mladé Boleslavi. Vyrovnaný zápas rozhodly až nájezdy. V Superfinále se střetly dvě nejlepší družstva florbalové AutoCont extraligy -Tatran Omlux Střešovice a Technology Florbal Mladá Boleslav. Na zápas se přišlo podívat rekordních 11 073 diváků, tedy o přibližně šest stovek více, než na finále 2013. Tehdy si do O2 arény našlo cestu 10 451 diváků.

 

 

Tatran vstupoval do závěrečného zápasu jako jasný favorit. V předchozích letech zvítězil už patnáctkrát. Pro jeho soupeře z Mladé Boleslavi byl proto zápas velkou výzvou. Utkání bylo poměrně vyrovnané, do vedení se střídavě dostávaly oba týmy.

 

Po celou dobu zápasu měli diváci možnost sdílet své dojmy přes facebookové stránky českého florbalu. Podle komentářů byli diváci ze Superfinále nadšení a napjatí, stejně jako fanoušci přímo v hale. „Pěkná přestřelka a tak to má být. Ať si my, nezávislí fanoušci, užijeme.“ komentoval například Robert Kubala.

 

Řádná hrací doba skončila nerozhodně 6:6. Nájezdy byly zprvu také nerozhodně, nakonec se však přeci jen radovali Střešovičtí. Poražení byli zklamaní z těsné prohry. Trenér Mladé Boleslavi Jan Zahalka, který je bývalým hráčem i trenérem Tatranu, chtěl pro své mužstvo výhru, i přesto jej ale dovedl daleko.

 

Superfinále je novinkou od roku 2012. Toto jediné utkání, na konci sezóny rozhodne o absolutním vítězi. Florbalový sport je v tomto stylu průkopníkem. Ve Spojených státech je například slavnostním zakončením amerického fotbalu slavný Superbowl. Olomoucký florbalový tým mužů se zatím do celonárodní extraligy vůbec neprobojoval.  

 

 

Foto: http://www.fbsbohemians.cz/

Zobrazeno 1558 krát
Naposledy upraveno: st., 22. duben 2015 20:52
Pro psaní komentářů se přihlaste