po., 2. leden 2012 20:49

Fotbalistům olomoucké Sigma skončila dovolená, začala zimní příprava

Dnes dopoledne začala pro fotbalisty SK Sigmy Olomouc neoblíbená, ale letos velmi důležitá zimní příprava na jarní část soutěže. Sigma se totiž po podzimu krčí na předposledním místě tabulky, což by po skončení sezóny znamenalo sestup do 2. ligy. Na nesestupovou pozici ztrácí 3 body, s Baníkem Ostrava má však lepší bilanci vzájemných zápasů. Velkou část viny na malém bodovém zisku má obvinění z korupce, kvůli kterému bylo Sigmě odečteno 9 bodů. Z důvodu velké nespokojenosti s výsledky a předvednou hrou byl na konci podzimu odvolán hlavní trenér Zdeněk Psotka.

Do zimní přípravy Sigma vstoupila již s novým realizačním týmem. Vedení tymu se ujal staronový kouč Petr Uličný. Jeho asistenty se měl stát dosavadní trenér juniorky Václav Jílek. Ten ale nakonec po domluvě zamířil do pražské Sparty, a tak se asistenty stali Martin Kotůlek s Josefem Muchou. Oba muži za Sigmu v minulosti hráli, takže by neměli mít problém s adaptací. Novým sportovním manažerem se stal zkušený Jan Gottwald, kterého si veřejnost pamatuje hlavně z působení v Drnovicích. Ten hned po svém nástupu do funkce fanouškům slíbil, že udělá vše, co je v jeho silách, aby Sigma zůstala prvoligová. "Hráčům jsem před prvním tréninkem řekl, aby se maximálně věnovali jen fotbalu, protože nás nečeká nic lehkého. Myslím, že se nám to podaří," prohlásil.

Na kritickou situaci reagoval nový realizační tým i změnami v hráčském kádru. Z hostování v rakouském Kapfenbergu byl stáhnut Michal Ordoš. Od vysokého útočníka a bývalého nejlepšího střelce ligy se čeká, že svými góly Sigmu zachrání. Ze Sparty výměnou za trenéra Jílka přišel na hostování záložník Jakub Podaný, který by měl zvýšit konkurenci na levé straně hřiště. "Jsem v klubu, který hraje dobrý fotbal, má dobré zázemí, lidí tady také chodí dost. Takže jsem rád, že jsem nakonec tady, že mám možnost zde hrát," řekl novinářům 24letý hráč. Obecně se však očekává, že v průběhu přípravy přijdou další 2 hráči Sparty, kteří se v pražském klubu neprosadí do kádru. Opačným směrem však může putovat mladý talent Tomáš Přikryl, o kterého Sparta velmi stojí. Do přípravy se zapojili také kmenoví hráči. Martin Blaha se vrátil z Opavy, aby vytvořil silnou brankářskou dvojici se Zdeňkem Zlámalem. Pavel Dreksa se vrátil z nepříliš povedeného hostování v Baníku. Václav Vašíček svými góly zaujal olomoucké funkcionáře, a tak se rozhodli dát mu v přípravě šanci zabojovat o trvalé místo v prvoligovém kádru. Dalšími jsou Václav Tomeček, Martin Pospíšil a Martin Šindelář, kteří na podzim hostovali v druholigových klubech. Chyběl jen Brazilec Rossi, který dostal delší volno, a Jakub Petr, který rehabilituje po operaci. Konečná podoba kádru by měla být známa do odjezdu na soustředění v Turecku. Jisté však je, že definitivní prvoligový kádr by měl čítat 23 hráčů.

První přípravná utkání má Sigma na programu v sobotu v Brněnských Ivanovicích (10.00 Znojmo, 12.00 Zlaté Moravce).

Program přípravy SK Sigma Olomouc:
2. ledna: zahájení. 7. ledna: 10.00: SK Sigma – Znojmo (hř. Brněnské Ivanovice), 12.00: SK Sigma – Zlaté Moravce (hř. Brněnské Ivanovice). 14. ledna: 10.00: SK Sigma – Brno (Brněnské Ivanovice), 14.00: SK Sigma – Zlín (umtra Andrův stadion). 17. ledna: 11.00: SK Sigma – Jihlava (hř. Brněnské Ivanovice). 21. ledna: 10.00: SK Sigma – Slovácko (Brněnské Ivanovice). 25. ledna: 14.00: SK Sigma – Karviná (umtra Andrův stadion). 28. ledna: 13.00: SK Sigma – D. Streda (umtra Andrův stadion). 30. ledna – 5. února: soustředění Turecko. 11. února: SK Sigma – Trenčín.

Obrázek: http://mm.denik.cz/43/a2/sigma_priprava_trenink_020117_denik_clanek_hp.jpg

Zdroj: http://www.sigmafotbal.cz/cs/

Zobrazeno 2242 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste