čt., 4. prosinec 2014 15:31

Fotbalovým půlmistrem se stala Plzeň

Praha – Symbolická polovina poháru pro fotbalového půlmistra první ligy míří do Plzně. Večerním duelem z neděle 30. listopadu mezi Jabloncem a Plzní (1:2) skončila podzimní část Synot ligy a týmy se tak mohou až do konce března věnovat zaslouženému odpočinu.

 Po patnácti odehraných kolech se bude v zimních mrazech alespoň částečně na výsluní vyhřívat Viktoria Plzeň, která má na svém kontě 38 bodů. Jediný bod ztrácí loňský mistr Sparta a o další čtyři body pozadu je Jablonec. Se sedmibodovou ztrátou na Jablonec je na čtvrté příčce, zaručující účast v předkole Evropské ligy, Mladá Boleslav.

Zajímavostí při pohledu na výkony Plzně je, že za celou podzimní část prohrála jen dvě utkání. Obě s týmy z dolní poloviny tabulky a obě na hřišti soupeře. Nejdříve podlehla Plzeň už v 5. kole 1:0 Slavii (8. místo) a druhou porážku v podzimní části, tentokrát 2:1, jí připravila Jihlava (11. místo), konkrétně ve druhém listopadovém týdnu.

Na opačném konci tabulky je na 16. místě nováček z Hradce Králové, který má na svém kontě 11 bodů a jen dvě vítězství, jimiž Hradec orámoval podzimní část sezony. První se zrodilo už ve druhém kole, kdy Hradec porazil 2:0 Slovácko. Od té doby na plný bodový zisk Votroci čekali až do posledního kola úvodní poloviny soutěže. V tom porazil Hradec na domácím hřišti Zbrojovku Brno (2:1). I přesto jsou Votroci po polovině sezony nejvážnějším aspirantem na sestup do druhé ligy. Hodně nečekaně se na chvostu tabulky nachází i Liberec, který v této sezoně dokonce hrál Evropskou ligu. Z té byl však vyřazen už v předkole a ani v domácí soutěži se mu příliš nedaří. Na kontě má 15 bodů a o prvoligovou účast bude muset v jarní části sezony hodně bojovat.

 

Zdroj fotografie: ČTK

Zobrazeno 1314 krát
Naposledy upraveno: pá., 5. prosinec 2014 12:15
Pro psaní komentářů se přihlaste