ne., 11. květen 2014 17:49

Frýdek-Místek zkomplikoval Hradci postup do Gambrinus ligy

Sobotní utkání Fotbalové národní ligy mezi Frýdkem-Místkem a Hradcem Králové přichystalo pro více jak tři tisíce fanoušků zajímavou a dramatickou podívanou. Favorizovaný Hradec, jeden ze žhavých kandidátů na postup do Gambrinus ligy, si totiž z města ležícím na pomezí Moravy a Slezska odvezl porážku 3:1.

Před výkopem bylo vítězství domácích nad prvním týmem tabulky papírově téměř nemožné. Východočeši přijeli s osmizápasovou šňůrou bez prohry a s vidinou postupu do nejvyšší tuzemské fotbalové ligy. Naproti tomu frýdeckomístečtí se v jarní části sezony trápí, před zápasem jim patřila až čtrnáctá pozice a na jaře vsítili pouhé tři branky. Teoretické předpoklady šly ovšem tentokrát stranou.

Domácí se favorita nezalekli a od začátku byla na hřišti k vidění vyrovnaná partie. Oba celky dobře bránily a až na pár náznaků nepouštěly soupeře do vyložených gólových šancí. První změna skóre přišla ve třiadvacáté minutě, a to po přímém kopu Frýdku-Místku. Zapalačovu střelu brankář Koubek vyrazil, následný centr už ovšem Jan Žídek za záda hostujícího gólmana dostal.

I přes vstřelenou branku se obraz hry nezměnil. Po několika šancích hradeckých přišel další úder domácích, v jednačtyřicáté minutě byl opět na jeho konci Žídek, kterému po průniku levou stranou gól připravil Hynek Prokeš. V samotném závěru první půle rozdíl ještě zvýšil šikovnou tečí Proškovy střely Jan Staško. Do kabin oba celky odešly za stavu 3:0.

Protesty fanoušků proti vedení Fotbalové asociace České republiky nejsou jen doménou prvoligových zápasů. Na začátku druhé půle rozvinuli příznivci hostujícího týmu transparent s nápisem „káruč ej atleP“. Po vyzvání pořadateli, kteří hostující kotel nabádali k regulérnímu fandění a neprojevování „hospodských řečí“ se navíc ozvalo skandování pokřiku „Pelta ven“. Celé situace si po pár minutách všiml pomezní rozhodčí, který upozornil hlavního arbitra zápasu a utkání bylo až do svinutí transparentu přerušeno. Toto intermezzo však trvalo jen pár minut a bez dalších problémů se dohrálo do konce.

V druhém poločase svěřenci trenéra Duhana značně ubrali na tempu a do hry se více dostávali hradečtí. Po necelé hodině hry jim tlak přinesl ovoce. Rohový kop Marka Kuliče dostal do domácí branky Pavel Dvořák. O několik minut později mohl ještě snížit rozdíl ve skóre Halilovič, ale z blízka nedokázal domácího gólmana Prepsla překonat.

S přibývajícími minutami se stávala hra Votroků čím dál více nervózní. Všechny pokusy hostů o zkorigování výsledku vyšly naprázdno a MFK Frýdek-Místek se radoval z tříbodového zisku.

 

Zdroj perexové fotografie: Mfkfm.cz

Zobrazeno 1870 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:48
Pro psaní komentářů se přihlaste