×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1542
čt., 26. listopad 2015 16:51

Glenn Miller Orchestra zahraje v České republice. Už ale naposledy

Česká republika - Po roce se Glenn Miller Orchestra vrací opět do České republiky, tentokrát ale naposled. Jednou z celkem osmi zastávek bude i koncert v Olomouci, kde svůj nový program hudebníci představí 13. ledna v hotelu Clarion hotelu.

Glenn Miller Orchestra si vydobyla popularitu evergreeny 40. let. Tuzemské koncerty bývají vyprodané a zaručují nezapomenutelnou atmosféru. ,,Každé dva roky svůj program měníme, ale ty nejdůležitější skladby, jako In the Mood nebo Moonlight Serenade, nemůžeme vynechat. Lidé se na ně těší a odcházeli by zklamaní, kdyby je nedostali,’’ říká Wil Salden, kapelník swingové party.

Celé turné začne 9. ledna v Praze, kde orchestr odehraje hned dvě představení po sobě. Dále zahrají v Liberci, Hradci Králové, Ostravě, Olomouci, Brně, Českých Budějovicích a zakončí v Plzni. Předprodej vstupenek na všechny koncerty potrvá do 9. ledna.

Historie původního amerického tělesa Glenn Miller Orchestra sahá do třicátých let minulého století. Glenn Miller se ve svých třiceti pěti letech stal hvězdou tehdejší hudby. Na podzim roku 1939 začala rádia hrát hudbu jeho orchestru a skladby In the Mood, Pennsylvania 6-500, String of Pearls a Moonlight Serenade se staly populární po celém světě. V roce 1942 založil Miller U. S. Air Force Orchestra ve spolupráci s americkým letectvem. O dva roky později měl letět ze Spojeného království Paříže hrát pro vojáky, kteří ji osvobodili. Jeho letoun však tehdy zmizel nad kanálem La Manche a jeho vrak se nikdy nepodařilo nalézt.

Zobrazeno 1976 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:42

Pro psaní komentářů se přihlaste