po., 2. listopad 2015 14:19

Gottův zdravotní stav je vážný, Slavík má rakovinu

PRAHA - O zdravotním stavu Karla Gotta se toho příliš mnoho nevědělo, zejména díky snaze rodiny i pracovníků pražského Institutu klinické a experimentální medicíny. V pondělí večer zveřejnila Slavíkova manželka Ivana na facebooku zprávu, která všem vyrazila dech.

"Milí Karlovi příznivci,

manžel si přeje abyste věděli o jeho zdravotním stavu. I přesto, že se mi to nepíše lehce, situace je bohužel taková, že Karlovi byl při operaci náhlé příhody břišní diagnostikován Non-Hodkinův lymfom. Bylo potřebné Karla převést z IKEM na specializované hematologické oddělení I. Interní kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze," stojí v prohlášení Ivany Gottové na oficiálním kanálu na Facebooku.

Non-Hodkingův syndrom je nádorové onemocnění mízních uzlin B- a T- lymfonů, přičemž drtivá věšina onemocnění se týká právě B-lymfonů. "Jedná se o nádor, který je lokalizován na lymfatické uzliny. Jedná se o malý zhoubný nádor, který se stále dělí a vznikají další emtastáze, které se dále mohou metastázovat do plic, kosí popřípadně do jater," uvedl student medicíny Dominik Vilímek. "Příčina vzniku tohoto onemocnění není známá, ale je způsobena rizikovými faktory jako je například kouření, genetické předpoklady nebo stres," doplňuje jej jeho kolega Adam Pecháček. 

A zejména stres pravděpodobně stojí za onemocněním Karla Gotta. Vysoké pracovní tempo, koncertní šňůra a všeobecný tlak medií a shwowbyznysu představuje skutečný nátlak na organizmus a ani Mistr nemohl odolávat věčně. 

"V tuto chvíli nelze odhadnout, jak dlouho bude léčba trvat. Klinika žádá o dodržení všech morálních a etických pravidel vůči pacientovi i nemocnici," uvedl pro ČTK Marek Trněný, Gottův ošetřující lékař.

Bezprostředně po zveřejnění této zprávy se začaly ozývat další a další lidé, vyjadřující podporu rodině a zejména přející hodně zdraví několikanásobného českého slavíka. Pro českou kulturní scénu je to další nepříjemná zpráva dnešního dne, téhož dne zpravodajské servery informovaly o infartku další české legendy - Marty Kubišové.

Zobrazeno 2233 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 16:47
Pro psaní komentářů se přihlaste