po., 28. duben 2014 23:10

Harry Potter se dočká spin-offu

Fanoušci čarodějnické ságy o tom léta sní, média spekulují. Tak by se dala shrnout situace, která neustává ani po téměř třech letech od uvedení posledního filmu série o kouzelnickém učni Harrym Potterovi do kin. Nyní přichází s informacemi sama autorka, která přivedla spoustu dětí ke čtení. Přináší fakta a ukončuje dohady. Kniha, která měla sloužit pouze jako komiksová knížka na charitu, se stane námětem pro Hollywood.  

 

 

Díky popularitě Harryho Pottera, který se stal jednou z nejúspěšnějších filmových sérií v historii, je zfilmování knihy Fantastická zvířata a kde je najít hlavní prioritou filmových studií.


Vedení studia Warner Bros v čele s Kevinem Tsujiharou potvrdilo spolupráci s Rowlingovou na nové filmové trilogii. „Měli jsme večeři, pak telefonát a připravila jsem návrh scénáře, který jednou bude zajímavou památkou pro moje děti. Pak jsme začala přepisovat,” uvedla pro New York Times. Podle ní se ovšem nejedná o pokračování, ale o rozšíření filmů o kouzelnickém světě. Děj snímků se bude odehrávat osmdesát let před první cestou Harryho Pottera do Bradavic. Hlavním hrdinou by se měl stát Mlok Scamander, autor učebnice, podle které se učili studenti čar a kouzel. Fanoušci se tak mohou těšit na nové postavy ve známém kouzelnickém světě.

 

Kromě filmů se mohou fanoušci světa J. K. Rowlingové těšit na videohry, tematický park i nesčetné množství upomínkových předmětů. Premiéru prvního filmu plánuje Warner Bros na rok 2015.

foto: www.hollywoodreporter.com

Zobrazeno 1756 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:48
Pro psaní komentářů se přihlaste