st., 26. říjen 2016 12:13

Harryho Pottera v Praze doprovodí symfonický orchestr

Promítání filmu doprovodí živá hudba symfonického orchestru. Promítání filmu doprovodí živá hudba symfonického orchestru. Zdroj: Dave Pickersgill, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=30134972
Praha – Kouzelný svět J. K. Rowlingové po několika letech klidu opět ožívá a vábí své fanoušky. Už 17. listopadu budou mít premiéru dlouho očekávaná Fantastická zvířata a kde je najít, to však není jediné lákadlo skalních fanoušků. V sobotu 28. ledna 2017 se v pražké O2 Areně uskuteční jedinečné promítání prvního dílu série Harry Potter a Kámen mudrců za doprovodu živé hudby národního symfonického orchestru.

„Harry Potter je synonymem vzrušení po celém světě a věříme, že si představením této neuvěřitelné hudby, společně s celým filmem, diváci užijí návrat do tohoto kouzelného světa, k mnoha úžasným postavám, které ho obývají, a k jejich dobrodružstvím,“ uvedl Brady Beaubien, producent akce.

Koncerty s filmovou hudbou probíhají v rámci velkého mezinárodního turné už od letošního června. Na organizaci se podílejí společnosti CineConcerts a Warner Bros. Consumer Products. Promítání samotného snímku bude na dvanácti metrovém plátně a diváci se mohou těšit na originální znění s českými titulky.

„Filmová série Harry Potter je jedním z ojedinělých kulturních fenoménů, který stále přináší potěšení milionům fanoušků po celém světě. Je nám velkým potěšením, že můžeme poprvé v historii poskytnout divákům jedinečnou příležitost poslechnout si oceněnou hudbu, hranou živě symfonickým orchestrem, a zároveň zhlédnout milovaný film promítaný na velkém plátně. Bude to nezapomenutelná událost,“ doplnil Justin Freer, prezident CineConcerts, producent a dirigent v jedné osobě.

Prodej vstupenek odstartoval 5. října, cena se pohybuje v rozmezí od 590 do 1490 korun. Více informací o turné je k dispozici na webu www.harrypotterinconcert.com.

Zobrazeno 2378 krát
Naposledy upraveno: st., 26. říjen 2016 17:28
Pro psaní komentářů se přihlaste