ne., 5. březen 2023 19:00

HavlBrod dnes jako Halywůd: kapele Kryštof ležel u nohou sál plný nadšených fanoušků

Kapela Kryštof v Havlíčkově Brodě Kapela Kryštof v Havlíčkově Brodě Zdroj: Klára Kodešová
Havlíčkův Brod- Do kulturního domu v Havlíčkově Brodě 3. března tohoto roku zavítala v rámci své Halywůd club tour česká pop - rocková kapela Kryštof. Synchronní pohyby žesťové sekce, velkolepá světelná show, konfety, energizující atmosféra a famózní hudba. To vše a mnohem víc měli nejen příznivci kapely Kryštof možnost vidět na pátečním koncertu.

Po sedmi letech zavítala kapela Kryštof do kulturního domu Ostrov v Havlíčkově Brodě, kde roztančila sál plný fanoušků. Dveře kulturního domu se příznivcům kapely otevřely v 18:00 a ti tak měli možnost se před začátkem občerstvit a nebo se zastavit u stánku s merchem kapely, kde si mohli zakoupit oblečení, LP desky, CD a další upomínkové předměty.

Koncert odstartovala předkapela TOPOL music band, jejímž zakladatelem a hlavním zpěvákem je Jiří Topol Novotný, zvukař kapely Kryštof. Předkapela koncert otevřela písní Konečně s tebou, kterou Novotný zazpíval v klavírním doprovodu Štěpána Balouna. Po první písni se ke kapele na pódiu přidala Viktorie Matušovová, která písně doprovodila hrou na violu a svým znělým hlasem. Kolem osmé hodiny večer se na pódiu za doprovodu bouřlivého potlesku objevila kapela Kryštof. Jakmile zazněly první tóny písně Halywůd ze stejnojmenného alba, celý sál propukl v jásot. 

"Energie, která z Krajča a celé kapely jde je neuvěřitelná," uvedla jedna z fanynek. Kromě písní z nového alba zazněly i starší hity jako je Inzerát, Křídla z mýdla nebo Srdce beat. Ačkoliv KD Ostrov nepatří k největším a s takovou O2 arenou se nemůže rovnat, tak na koncertě nechyběly konfety, světelná show, tanenční kreace kapely ani mexická vlna, která rozhýbala celé publikum. Kytarista Evžen Hoffmann jako správný rocker házel do davu trsátka a hrál s kytarou za krkem, zatímco v žesťové sekci to roztančili Grigoriadis (trumpeta), Kuluris (saxofon) a Kyjonka (pozoun). "Jsou tu lidé ve věku od sedmi do sedmdesáti a všichni se skvěle baví. To je na Kryštofech úžasné, spojují napříč generacemi," svěřil se fanoušek po konci koncertu. 

 

 

 

Zobrazeno 806 krát
Naposledy upraveno: ne., 5. březen 2023 20:27

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste