so., 4. listopad 2017 19:37

HC Olomouc udolala Hradec Králové po dlouhých jedenácti zápasech

Slavící Braňo Konrád Slavící Braňo Konrád Zdroj: hc-olomouc.cz
Olomouc - 1071 dnů, právě tak dlouhé bylo čekání olomouckých hokejistů na další výhru proti Hradci Králové. Bojovný zápas rozhodl ve třetí třetině Bruno Mráz a Hanáci tak můžou slavit tři body a posun tabulkou vzhůru.

Hrdina utkání
Ačkoliv předzápasové prognózy a sázkové kanceláře favorizovaly hostující tým, olomoučtí hokejisté svojí bojovností a koncentrovaným výkonem hráli s Hradcem vyrovnanou partii po celý zápas. A právě jejich zodpovědný výkon směrem dozadu byl tím, co rozhodlo utkání. Ve 48. minutě se potvrdila známá sportovní pravda „nedáš-dostaneš”. Nejprve si nepřišel na Konráda hostující Jarůšek a jen za pár chvilek se radovali domácí hokejisté. K úspěchu a kýženým třem bodům jim stačila jediná branka o minutu později, kterou zařídila nejnovější posila „kohoutů” Bruno Mráz. „Odrazilo se to ke mně a už jsem to tam jenom zametl. Ani jsem se nedíval na branku,“ uvedl po zápase hrdina utkání, pro nějž to byla druhá branka po přestupu do Olomouce a první vítězná.

Reprezentanti v brankovišti
Hanáci dovolili soupeři jen 19 střel na bránu, které pochytal tentokrát bezchybný Braňo Konrád. Pro něj byl zápas zvlášť speciální, protože chytal proti svému kolegovi ze slovenské reprezentace Patriku Rybárovi. Oba předváděli perfektní zákroky, nicméně tentokrát byl šťastnější brankář Olomouce. Pro něj to byla 5. vychytaná nula v sezóně, čímž se osamostatnil v čele tohoto žebříčku. „Však jsem odchytal zatím také nejvíc minut. Tak by to mělo být logické, jasná přímá úměra ne?“ poznamenal svým typickým humorem. Zároveň vysekl poklonu svému protějšku na druhé straně. „Mezi mnou a Patrikem není rivalita. Držím mu palce, chytá fantasticky. Je tudíž zázrak, že jsme ho vůbec překonali,“ doplnil Slovák v barvách Olomouce.

„Ač padla jen jedna branka, myslím si, že jsme odehráli velice kvalitní utkání. Podle mě jsme byli celý zápas o něco lepší. Absolutorium si zaslouží celé mužstvo, hráli jsme výborně do defenzívy, soupeře jsme dokázali přestřílet. Hráči opravdu zaslouží poděkování. Černá série proti Hradci Králové lehce proletěla šatnou. Byla to dlouhá série a je dobře, že se nám ji podařilo zlomit. Chlapci měli chuť, chtěli uspět. A to je aspekt, na kterém je vždycky třeba stavět,“ uvedl Zdeněk Moták, asistent trenéra Olomouce.

V dalším domácím utkání 14. listopadu zavítá na olomoucký stadion Třinec, další tým z čela tabulky

Zobrazeno 2013 krát
Naposledy upraveno: ne., 5. listopad 2017 19:06
Pro psaní komentářů se přihlaste