pá., 30. prosinec 2011 17:16

Hledá se autor bestselleru, již podruhé

Nakladatelství Fragment vyhlašuje již druhý ročník literární soutěže „Hledá se autor bestselleru“, určené začínajícím spisovatelům. Účastníci soutěže mají za úkol napsat povídku o rozsahu 10-25 normostran na téma  „O vztazích s humorem“ a odeslat ji v termínu od 2. ledna do 29. února na adresu nakladatelství.

Po uzávěrce zasílání příspěvků nakladatelství vybere 15 nejzajímavějších povídek, jejichž první třetinu zveřejní na webu soutěže. Hodnotit zveřejněné povídky bude nejen odborná porota, kterou tvoří kulturní redaktoři Marta Bystrovová z Lidových novin, Kateřina Farná z Práva, Petr Fischer z České televize a Stanislav Šulc z E15, ale i veřejnost. Vybráno bude 10 nejoblíbenějších povídek, u kterých bude zveřejněna druhá třetina textu. Opět bude následovat hlasování poroty a veřejnosti a bude vybráno 5 nejlepších povídek, které na začátku května vyjdou ve sbírce nesoucí název  „O vztazích s humorem – Hledá se autor bestselleru 2012“.

Nakladatelství Fragment též vyhlásilo soutěž o nejlepší obálku sbírky „O vztazích s humorem – Hledá se autor bestselleru 2012 . Zúčastnit se může každý, koho neživí grafický design. Hodnocení návrhů obálek bude probíhat na podobném principu jako hodnocení povídek, kdy budou vybráni finalisté o nichž bude rozhodovat odborná porota a veřejnost. Odbornou porotu bude tvořit Petr Babák, Ondřej Fučík, Věra Marešová a Babeta Ondrová.

Minulý ročník do soutěže přišlo 423 povídek a 27 grafických návrhů obálky. Další informace o soutěži a podrobná pravidla naleznete na stránce http://www.hledaseautor.cz, kde též budou zveřejňovány povídky k hodnocení.

 

Zdroj: http://www.hledaseautor.cz

Obrázek: http://www.fragment.cz

 

Zobrazeno 2256 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste