út., 5. duben 2016 10:59

Hodonín bude o víkendu hostit juniorský hokejový Turnaj čtyř zemí

Hodonín – Jihomoravské město jen kousek od hranic se Slovenskem bude dějištěm již druhé významné mezinárodní akce v této sezoně. Po listopadovém klání ženských reprezentací na Slovácko zavítají i výběry hráčů do dvaceti let. K vidění bude od pátku 8. do neděle 10. dubna celkem šest atraktivních utkání, ve kterých porovná své síly evropská mládežnická elita.

Kromě domácího mužstva se na ledě Zimního stadionu Václava Nedomanského představí také sousední Slovensko, ruská Sborná a Finsko. To letos v lednu získalo domácí titul mistrů světa v juniorské kategorii. Před začátkem samotného turnaje mají čeští mladíci na programu hned několik tréninkových jednotek a také jedno přípravné utkání. V úterý 5. dubna od 18 hodin se tým trenéra Davida Bruka utká právě s finským výběrem.

 

Poslední reprezentační akce v sezoně 2015/16 s názvem „Turnaj 4 zemí" bude zahájena v pátek 8. dubna odpoledním duelem Finsko - Slovensko, večer pak Češi vyzvou odvěkého rivala - tým ruské Sborné. Následující den jsou na programu duely Rusko - Finsko a derby Česka se Slovenskem. V neděli 10. dubna pak turnaj vyvrcholí souboji Slovenska s Ruskem. Tečku za reprezentačním víkendem udělá utkání Česko - Finsko.

 

Velkým lákadlem pro hodonínské publikum bude také účast dvou místních odchovanců, kteří figurují v reprezentační nominaci. Křídelní útočník Aleš Dufek byl v uplynulé sezoně tahounem juniorky jihlavské Dukly. Centr Roman Dymáček se vloni vydal na hokejovou pouť za oceán. Tam nakonec zakotvil v týmu Kootenay Ice, který působí v jedné ze tří nejprestižnějších juniorských lig v Severní Americe. Cena vstupenek bude po celý turnaj jednotná, za jeden hrací den (dvě utkání) zaplatí divák šedesát korun.

Zobrazeno 2133 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:20
Pro psaní komentářů se přihlaste