pá., 25. březen 2016 20:13

Hokejové derby ostravských univerzit vyhrála tentokrát Báňská

Ostrava – Studenti dvou ostravských univerzit zaplnili ve středu 23. března porubskou hokejovou RT Torax Arénu, aby podpořili své spolužáky na hokejové ploše. Konal se zde již třetí ročník Ostravského derby, hokejového utkání mezi studenty Vysoké školy Báňské - Technické univerzity (VŠB) a jejich protějšky z Ostravské univerzity (OSU). Oba univerzitní týmy měly na kontě shodně po jednom vítězství. Ve středečním utkání nakonec zvítězila VŠB.

Zápas hraný ve výborné atmosféře zahájilo lépe mužstvo Ostravské univerzity, které hned z první střely na branku v osmnácté vteřině skórovalo. Z náskoku se ale hráči OSU neradovali dlouho. Vzápětí vstřelilo branku také družstvo z Vysoké školy Báňské. Ve zbytku třetiny se hrál svižný hokej, který přinesl šance na obou stranách, ale gól již nepadl.

Do druhé periody vstoupila lépe VŠB a zatlačila soupeře před jeho bránu. Svůj tlak ale nevyužila, a dala tak příležitost hráčům OSU. Ti svou šanci proměnili a ujali se vedení 2:1. Tento stav zůstal platný až do konce druhé třetiny. V poslední části souboje byli hokejisté VŠB opět aktivnější, ale celek Ostravské univerzity držel jejich vynikající brankář. Nakonec se VŠB podařilo zápas otočit a výhru si pojistit gólem do prázdné branky. VŠB porazila OSU 4:2. „Popravdě mi asi bylo jedno, kdo vyhraje, ale nakonec jsem šťastný, že to Báňská otočila,“ svěřil se student VŠB Štěpán Sležka.    

Mezi univerzitami se nekonal souboj pouze na ledě, ale také v hledišti, které organizátoři rozdělili do dvou velkých sektorů. Cestu si na derby našlo přes čtyři a půl tisíce lidí, což byla maximální kapacita haly. „Přípravy na celou akci nám zabraly asi půl roku, přičemž poslední tři měsíce byly dost intenzivní. Ale jsme moc spokojení. Nikomu se nic nestalo a to je hlavní,“ dodal Lukáš Hájek, který je jedním ze čtyř hlavních organizátorů akce.

Zobrazeno 2201 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:23
Pro psaní komentářů se přihlaste