út., 7. listopad 2023 08:48

Hoří, má panenko seno v Poličce

Zásah hasičů Zásah hasičů Zdroj: autor
Polička, Pardubický kraj - Budovu na předměstí zachvátil oheň. 15 hasičských jednotek na místě hasilo požár sena.
vlastní

V sobotu 28.10. v 17:36 hodin byl na tísňové lince ohlášen požár skladu sena na poličském předměstí, jež sousedí s pozemky přilehlé obce Kamenec. Krátce nato byl vyhlášen požární poplach druhého stupně. I přes rychlý zásah se však již nepodařilo zabránit značné škodě na majetku, ve chvílí, kdy na místo dorazily první jednotky, byla již celá střecha v plamenech. 

Požár z dosud neznámých příčin zachvátil podstatně rozlehlou budovu, sloužící k uskladnění sena. I když je celkový objekt zděný, oheň se z balíků velice rychle rozšířil na dřevěnou střechu. V následujících chvílích se z objektu začal zvedat dusivý oblak hnědě zbraveného kouře, jenž bylo možno zahlédnout i z okolních vesnic. Již hodinu po ohlášení požáru se na místě začaly shromažďovat početné davy zvědavců, z nichž někteří obešli houkající hasičské vozy po přilehlé louce, a v poklidu přihlíželi zuřícímu živlu, kryti budovami místních kravínů. 

Na místě se sjelo celkem 15 hasičských jednotek, díky početnému zásahu se požár podařilo dostat pod kontrolu již v 18:23 hodin, tedy pouhých 47 minut po vyhlášení poplachu. Brzy poté byly plameny zkroceny, i když vně budovy stále ještě dohořívalo podstatné množství sena. Hasiči proto přistoupili k postupnému vyklízení vnitřku stodoly, a za pomoci majitele objektu, který poskytl nakladač sena, se zbylé balíky podařilo vyvézt ven a dohasit. 

Doposud není známo, za jakých okolností k vypuknutí požáru došlo. Tisková mluvčí hasičů Pardubického kraje Vendula Horáková uvedla: „Podle vyšetřovatele hasičů do objektu měl kdokoliv přístup, a to jak děti, tak lidé bez domova. Příčinu vzniku požáru vyšetřujeme“.

Celkové škody se nyní odhadují na 300 000 korun, z čehož 100 000 činí ztráta shořelého sena.

 

 

Zobrazeno 273 krát
Naposledy upraveno: út., 7. listopad 2023 14:09
Pro psaní komentářů se přihlaste