po., 31. říjen 2016 18:37

Společnost přátel slivovice České republiky uvádí třetí ročník akce Pomáhat a pálit

Vzorky z minulého ročníku Vzorky z minulého ročníku Zdroj: Klub kultury UH
Uherské Hradiště - V sobotu 5. listopadu se v odpoledních hodinách uskuteční třetí ročník Slováckého koštu slivovice, který proběhne na Redutě v Uherském Hradišti. Na tuto událost zve Společnost přátel slivovice České republiky, Slovácké muzeum a Klub kultury v Uherském Hradišti.

Akce začíná od patnácti hodin, o půl hodiny později proběhne slavnostní přivítání hostů. Každý návštěvník obdrží „koštovačku“ nebo třeba Lihové noviny. Tyto noviny vychází od roku 2012 a jedná se o recesi - osmistránkové vydání slouží k pobavení lidí. Jsou k dostání zdarma na akcích jako je Jízda králů ve Vlčnově nebo strážnické slavnosti. K ochutnávce bude téměř sto vzorků, které degustátoři vyhodnotili jako nejlepší za poslední dva roky na regionálních koštech celého Slovácka. Slivovici degustátoři hodnotí na bodové stupnici podle příslušných parametrů jako je vůně, jemnost, barva, chuť a další. Řádně označené vzorky sesbírává pověřená osoba.

K doprovodné části bude patřit přednáška cestovatelů BigTrip.cz, kteří objeli zeměkouli ve škodovce. Zajímavé na tom je to, že při této cestě napříč pěti světadíly s sebou vezli minipálenici z Nedakonic. Vzorky právě z ní předají zástupcům Muzea pálenic ve Vlčnově. Při této příležitosti Mobilní pálenici (Vzor 1922) zapíšou do České knihy rekordů jako unikát, který objel zeměkouli. Posluchači se dozví, kde všude a jak se po světě alkohol pálí. Cestovatelé pálili například na rovníku v Keni nebo Ekvádoru.

Po vyhlášení vítězů a slavnostního předání ocenění vystoupí cimbálová muzika Jaroslava Čecha z Uherského Hradiště. Chybět nebude ani malé občerstvení. Pokud se někdo rozhodně ochutnat všechny vzorky, občerstvení jistě bude potřebovat.

Zobrazeno 2058 krát
Naposledy upraveno: út., 1. listopad 2016 20:07
Pro psaní komentářů se přihlaste