út., 11. říjen 2016 20:30

Inzultací rozhodčích v Královéhradeckém kraji přibývá

Ilustrační obrázek (Inzultace na OFS Trutnov) Ilustrační obrázek (Inzultace na OFS Trutnov) Zdroj: Facebook - Rozhodčí fotbalu
Počet neukázněných hráčů fotbalu v poslední době rapidně roste. Navýšil se počet osobních trestů v podobě žlutých, ale i červených karet. Bohužel se zvyšuje i počet inzultací neboli fyzických napadení rozhodčích, kteří tomu nemohou nijak předcházet. Ani jejich dobré výkony nestačí k tomu, aby hráči byli vděční. 

Začalo to v sobotu 24. září, kdy mladý talentovaný rozhodčí řídil utkání na okrese Jičín. V 70. minutě udělil před střídačkami červenou kartu hráči hostí, který udeřil soupeře. V tu chvíli vyběhl z lavičky vedoucí mužstva, shodou okolností otec vyloučeného hráče, rozhodčího praštil do břicha a poté s ním začal cloumat přičemž ho slovně urážel. Rozhodčí nebyl schopen po psychické stránce pokračovat v utkání a tak bylo předčasně ukončeno. Zápas sportovně-technická komise zkontumovala ve prospěch domácích. Vedoucí mužstva si díky svému excesu odnesl 18 měsíců zákaz veškeré činnosti spojené s fotbalem a pokutu pět tisíc.
Ihned v neděli 25. září přišla další, kdy po odpískání faulu hráč Provodova, který hraje nejvyšší krajskou soutěž (Krajský přebor), v 85. minutě prudce strčil drukama do rozhodčího. Ten to psychicky zvládl a utkání se dohrálo. Za svůj incident obdržel od disciplinární komise stop na 5 soutěžních utkání. Do toho byl tento víkend ze dvou mužských a jednoho dorosteneckého utkání vykázán trenér za nevhodné chování.  

O týden později v utkání I. B třídy přišla další inzultace. Opět se stala po udělení červené karty. Domácí, teprve 21 letý hráč, se snažil za nerozhodného stavu nasimulovat penaltu a tak viděl druhou žlutou kartu následovanou červenou. Fotbalista to zřejmě psychicky neunesl a tak se rozeběhl k rozhodčímu, stal se na chvíli Zinédinem Zidanem. Neboli udeřil rozhodčího čelem do hlavy. A aby toho v tom zápase nebylo málo, asistent rozhodčího byl ještě zasažen pantoflí, kterou hodil někdo z diváku, do genitálií. Dle zápisu po utkání dostala trojice rozhodčích nespočet jmen, spoutu výhružek a ihned po udělení červené karty údajně měli na hřiště vběhnout 4 diváci. Tresty se rozdají na jednání 13. října. Kromě této inzultace padlo v utkání dospělých v kraji dalších 9 červených karet.

V okrese Hradec Králové tento týden byli vyloučeni další 4 hráči a to jen ve III. třídě. Dva z nich za urážku rozhodčího s použitím hanlivých výroků. Za některé by se nemusel stydět ani prvotřídní dlaždič. V první české fotbalové lize ještě sparťanský Koubek poslal rozhodčí Lucii Ratajovou k plotně. Jeho výrok "„Můj názor je takový, že ženy by měly zůstat u plotny, a ne rozhodovat mužský fotbal,“ ho stál směšných 40 tisíc korun. Na Twitteru se podobně vyjádřil i záložník Vácha, který k její fotce napsal "k plotně". Pokuta byla stejná. Oba dva k tomu musí do konce roku vést jeden trénink mládeže a z Lukáše Váchy udělali ambasadora utkání Ligy mistryň a tak teď zve všechny na tyto zápasy. 

Zobrazeno 2186 krát
Naposledy upraveno: ne., 16. říjen 2016 20:48
Pro psaní komentářů se přihlaste