ne., 28. říjen 2012 15:32

Jablonec a Sigma překvapily, v polovině sezony si vedou lépe než původní favorité

Na začátku ligové sezony bylo jasno: o titul si to rozdá aktuální mistr z Liberce, Plzeň a Sparta. Realita v blížící se polovině sezony je však výrazně vzdálená původním předpokladům. Liberec se topí v krizi a ani ostatní dva favorité nepředvádějí výkony, na které by mohli být jejich fanoušci hrdí. Této situace využily nejlépe Jablonec a Olomouc.

Fakt, že se na vrcholu ligové tabulky drží severočeský Jablonec, není ničím, nad čím bychom se měli pozastavovat. Tým ukazuje, že je velmi ambiciózní a má vítěznou mentalitu. Už v minulé sezoně se probojoval do předkola Evropské ligy a nyní míří ještě výš.

Zatímco však jabloneckou dominanci na české fotbalové scéně nelze považovat za zvlášť výrazné překvapení, olomoucké tažení soutěží údiv určitě vzbuzuje. Mužstvo trenéra Romana Pivarníka mělo sice pomalejší vstup do nové sezony, ale famózní bilancí v posledních šesti utkáních, v nichž modrobílí nasbírali pět výher a remízu, se dostali na čelo tabulky po bok Jablonce. Takovými výsledky, jakých Sigma od poloviny září dosahuje, se může na hlavní evropské fotbalové scéně pochlubit snad jen mnichovský Bayern, londýnská Chelsea a letos dosud neporažená Barcelona, v čele s fenomenálním Lionelem Messim.

Olomoučtí jsou právem na ligovém čele také proto, že vedle přesvědčivé útočné fáze hry, o niž se stará zejména devítigólový Michal Ordoš, se může Olomouc pyšnit vůbec nejlepší obranou v Gambrinus lize, když v dosavadních jedenácti utkáních inkasovala jen osmkrát. V jediném případě odešli Hanáci z boje bez bodů, a to hned v úvodním kole na hřišti Českých Budějovic. Od té doby Sigma nepoznala hořkost porážky a nyní je pouze o skóre za Jabloncem, s nímž svede za tři týdny důležitou bitvu před vlastním publikem – možná bitvu o to, kdo „přezimuje“ na čele ligové tabulky.

Do konce sezony zbývá ještě mnoho zápasů a sázkové kanceláře stále věří pražské Spartě a plzeňské Viktorii, ale nemůže být sporu o tom, že Jablonec s Olomoucí ukazují svoji kvalitu a konkurenceschopnost.

 

Zobrazeno 1875 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:44
Pro psaní komentářů se přihlaste