po., 27. leden 2020 18:28

Jak si vedli Češi v prvním víkendu LEC 2020?

Sedmnáctiletý Matyáš "Carzzy" Orság v barvách Mad Lions Sedmnáctiletý Matyáš "Carzzy" Orság v barvách Mad Lions Zdroj: Riot Games
Berlín/Plzeň - Jarní split sezóny 2020 LEC, evropské ligy ve hře League of Legends, začal v pátek 24. ledna. V minulé sezóně se blýskl český midlaner Marek “Humanoid” Brázda, který se dokázal se svým týmem Splyce dostat do čtvrtfinále světového šampionátu. Teď se k němu a Patrikovi Jírů, kterého známe z minulé sezóny jako marksmena týmu Origin, přidávají další dva Češi.

 První hrací víkend zahájil právě Humanoidův celek, který se představil v novém kabátu, tým Splyce se přejmenoval na Mad Lions. Nastoupil proti úřadujícímu šampiónovi ligy G2 E-sports. O úspěšnou early game se postaral mimo jiné právě jeden z českých nováčků, sedmnáctiletý marksman Matyáš “Carrzy” Orság, který stanul po Humanoidově boku. Nicméně lvi nedokázali udržet získané vedení a na svou první výhru v nové sezóně si museli den počkat. V sobotu vyzvali Vitality a znovu to byl právě Carrzy, kdo kraloval. Hru dokončil s konečným skóre 6/1/4 (zabití/smrti/asistence). 

Že Česko produkuje dobré marksmany dokazuje i hráč, který si minulý rok přestal říkat Sheriff a nyní používá své civilní jméno Patrik. V týmu Origin ho sice nahradil Němec Upset, ale v Excel E-Sports pro šikovného Čecha místo našli. V pátek položil na lopatky veterána Forgivena v barvách Schalke E-sports, který se po necelém roce vrátil z povinné vojenské služby v Řecku. Druhý hrací den pro Patrikův tým tak šťastný nebyl. Excel E-Sports podlehli celku Rogue.

Celý víkend Rogue působili jako nemesis českých hráčů. Už v prvním dnu udolali Misfits Gaming s českým supportem Denykem. Tomuto supportovi se tento víkend nepovedlo vyhrát ani druhý den proti evropskému gigantovi Fnatic. Misfits do druhého víkendu nastoupí se záporným skóre 0:2.

League of Legends European Championship (LEC) je nejvyšší evropská soutěž v jedné z nejhranějších her na světě - League of Legends. Patří mezi 5 nejprestižnějších lig na světě, odkud se dá přímo kvalifikovat na světový šampionát. Dělí se na dvě hrací období (splity) jarní a letní. V každém období se desítka týmů dvakrát utká každý s každým a prvních šest nejlepších pak postupuje do vyřazovací play-off fáze.

Zobrazeno 1480 krát
Naposledy upraveno: čt., 30. leden 2020 20:09
Pro psaní komentářů se přihlaste