ne., 19. duben 2015 19:03

Japonská letadla se oblečou do motivu Star Wars

Japonská letecká společnost All Nipon Airways (ANA) přichází ve spolupráci s americkou filmovou produkční společností Lucasfilm s nebývalou novinkou. Svá letadla totiž oblékne do pláště Star Wars, konkrétně do postavy robota R2D2.

Má se jednat o stroj typu Boeing 787-9 Dreamliner. Design už je sice hotový, ale letadla začnou létat až na podzim. Konkrétní trasu letu ještě firma nevybrala. Tento speciální „oblek“ má být pouze začátkem tzv. pětiletého projektu ANA Star Wars a je to vůbec poprvé, co se motivy této slavné filmové série objeví na vnějšku komerčního letadla.

„Jsme nadšeni, že jsme zahrnuti do spolupráce se společností All Nipon Airways, jedné z nejlepších pětihvězdičkových aerolinek na světě. Jsme hrdí na to, jak motiv R2D vypadá a těšíme se, až budeme svědky vůbec prvního letu doprovázeného postavou ze Star Wars. Jsme si jisti, že fanoušci Star Wars po celém světě budou tento design milovat,“ prohlásila k inovativnímu kroku japonské společnosti Kayleen Waltersová, viceprezidentka marketingu pro Lucasfilm.

ANA, která se v říjnu 2011 stala vůbec první aerolinkou, jež pro komerční lety zpřístupnila nový Boeing 787-9 Dreamliner (trasa Tokyo – Hongkong), si slibuje především větší zviditelnění ve světě. „I když je to vysoký cíl, doufáme, že se ANA díky tomu stane velmi známou a milovanou po celém světě pro mnoho generací,“ uvedl v oficiálním prohlášení při odhalení R2D2 letadla marketingový viceprezident firmy Takashi Shiki.

Tento projekt ANA oficiálně odhalila jen pár dní poté, co fanoušci mohli na internetu zhlédnout druhý trailer na sedmou epizodu Star Wars s podtitulem Síla se probouzí. Film, který po deseti letech vrátí populární sci-fi svět zpět na stříbrná plátna, bude mít v kinech premiéru 18. prosince tohoto roku.

citace: usatoday.com
foto: people.com

Zobrazeno 1307 krát
Naposledy upraveno: ne., 19. duben 2015 23:21
Pro psaní komentářů se přihlaste