pá., 8. květen 2015 17:08

Jedničkou draftu NHL bude McDavid, nejvýše hodnoceným Čechem je Zacha

Prosluněná Florida koncem června hostí prestižní draft budoucích hvězd Národní hokejové ligy. Mezi nejlepšími figuruje i několik českých zástupců, místo hodně vysoko v žebříčku zaujímá odchovanec libereckého hokeje Pavel Zacha. Všechny oči se upírají ale k jinému jménu, o němž Wayne Gretzky dokonce prohlásil, že přepíše jeho rekordy. Tím je Connor McDavid, který obdržel jedny z nejvyšších známek od odborníků hodnotící vycházející superhvězdy.  „Domnívám se, že překoná mé rekordy, talent na to má, splňuje všechny předpoklady, aby se stal vynikajícím hráčem,“ řekl Gretzky pro zámořský server nhl.com.

McDavid září momentálně v Ontario Hockey League (OHL), svůj tým dovedl až do finále, v němž momentálně soupeří o titul s Oshawa Generals. V individuálních tabulkách po celý rok jasně dominuje. Na kontě má několik individuálních ocenění, například za největší zaujetí pro sport a největšího sportovního ducha v OHL. Své hokejové dovednosti předváděl i na letošním Mistrovství světa dvacetiletých, kde výběr Kanady  jako kapitán vedl v pouhých sedmnácti letech a vybojoval se spoluhráči zlatou medaili.

Za necelé dva měsíce po něm s největší pravděpodobností sáhne Edmonton Oilers. Zástupci kanadského celku si už teď mnou ruce, vždyť za posledních 8 let získali čtyři jedničky draftu, tedy nejlepší mladíky daného roku. Pochybnosti, že by manažeři Edmontonu mohli sáhnout třeba po dvojce Jacku Eichelovi, který momentálně hraje za výběr USA na probíhajícím Mistrovství světa v Praze, jdou stranou. „Vyměnil Montreal možnost získat Guy Lafleura, Pittsburgh Lemieuxe nebo Crosbyho? Takové hráče nelze vyměnit. Zvlášť, když se jedná o hokejisty, kteří celé organizaci výrazně pomohou a můžou ji táhnout deset, patnáct let,“ úsměvně pronesl Gretzky.

Na slavnostní galavečer se můžou těšit i Češi. V prvním kole by měli zástupci Colombusu sáhnout po Pavlu Zachovi, který se momentálně pohybuje na osmém místě, což je velmi vysoké hodnocení. Mezi první třicítkou je i obránce Komety Jakub Zbořil, ten si zatím na svého budoucího zaměstnavatele bude muset počkat.

V minulých letech se v NHL prosadili Tomáš Hertl, Ondřej Palát nebo Dmitrij Jaškin. V poslední sezoně zazářil David Pastrňák, který se zalíbil vedení Bostonu tak moc, že za něj museli zaplatit spoustu peněz, aby mohl strávit zbytek sezony v hlavním týmu.

foto: http://www.huffingtonpost.ca/

Zobrazeno 1716 krát
Naposledy upraveno: so., 9. květen 2015 19:07
Pro psaní komentářů se přihlaste