ne., 4. prosinec 2016 13:32

Jestřábi porazili Kadaň a drží se tak nadále v první šestce

Souboj před hostující brankou Souboj před hostující brankou Zdroj: www.lhkjestrabi.cz
Prostějov – V sobotu Jestřábi v rámci třicátého kola přivítali na svém ledě Trhače z Kadaně. I když už ve třetí minutě prohrávali, duel nakonec zvládli a vyhráli v poměru 6:2.

Zápas začal trochu neobvyklým způsobem. Na ledové ploše došlo k slavnostnímu předání charitativní sbírky, kterou organizoval A-tým společně s Fans of Prostějov na podporu dětí z Dětského domova Plumlov, čímž zpříjemnili těmto dětem mikulášskou nadílku.

Vstup domácím do zápasu vůbec nevyšel. Už ve třetí minutě otevřel skóre po přečíslení dvou na jednoho pohotovou dorážkou Vojtěch Krejčiřík. V této pasáži byla Kadaň lepším mužstvem. Domácí podržel několika výtečnými zákroky Pavel Kantor, proto byl stav pouze 1:0. Ve třinácté minutě však už srovnal Lukáš Krejčík. O minutu později už domácí dokonce vedli. Prosadil se nejproduktivnější hráč Jestřábů Martin Novák, který propálil Lukeše od modré čáry. Kadaň ještě mohla do konce první třetiny srovnat, ale výtečný Kantorův zákrok v bráně znamenal, že do šaten se odcházelo za stavu 2:1 pro domácí.

V prostřední části viděli diváci také první vyloučení. Po pěstní rvačce usedli na trestnou lavici Tomáš Protivný a Martin Osmík, oba dostali 2+2 minuty za hrubost. I když se počet hráčů na ledě neměnil, Jestřábi udeřili potřetí zásluhou zkušeného Aleše Holíka. Počet vyloučení se začal pomalu navyšovat na obou stranách, skóre se však do konce druhé části nezměnilo.

Skóre 3:1 však ve třetí části moc dlouho nevydrželo. Hned ve dvaačtyřicáté minutě svou druhou brankou v utkání zvýšil na 4:1 Martin Novák a Jestřábi měli utkání plně pod kontrolou, což potvrdil o několik minut poté Lukáš Zalčík, který po krásné kombinaci s Tomášem Protivným upravil na 5:1. Poté dostala Kadaň výhodu přesilové hry pět na tři, avšak ani tu nedokázali Trhači využít. Snížili až necelé čtyři minuty před koncem zásluhou Nicolase Hlavy. Radost jim však dlouho nevydržela, protože na konečných 6:2 zvýšil navrátilec do prostějovské sestavy Marek Indra. Jestřábi tedy ve třetím vzájemném utkání porazili Kadaň 6:2.

LHK Jestřábi Prostějov 6:2 SK Kadaň (2:1; 1:0; 3:1)

 Branky a nahrávky: 3. L. Krejčík (Grebenyuk, Protivný), 14. Martin Novák (T. Kvapil, Moskal), 28. A. Holík (Žálčík, Šlahař), 42. Martin Novák (Rudovský, A. Holík), 42. Žálčík (Protivný, L. Krejčík), 58. Indra (Fiala, Hozák) – 3. Krejčiřík (O. Beránek), 57. Hlava (R. Černý, Trefný). Rozhodčí: Dědek – Rampír, Reich. Vyloučení: 4:5 navíc Protivný (PRO) a Osmík (KAD) 2.min za hrubost. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 37:40. Diváci: 1 292. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 5:1, 5:2, 6:2.

LHK Jestřábi Prostějov: Kantor – A. Holík, Protivný, V. Zadražil, T. Kvapil, Grebenyuk, D. Kolář – Martin Novák, Moskal, Rudovský – Luňák, Venkrbec, Augustin – Žálčík, Šlahař, L. Krejčík – Fiala, Hozák, Indra – Zabloudil.

SK Kadaň: Lukeš – Trefný, R. Černý, D. Šimek, Šafář, R. Havel, J. Tomeček, Popela – Hlava, Osmík, Kohout – O. Beránek, Hejcman, Krejčiřík – L. Vrána, M. Zadražil, Vaněk – Ringler, Slavíček, Chrpa

Zobrazeno 2183 krát
Naposledy upraveno: ne., 4. prosinec 2016 18:11
Pro psaní komentářů se přihlaste