so., 29. duben 2023 19:32

K-popovou hvězdu Moonbina nalezl manažér mrtvého

Moonbin před koncertem ve Filipínách Moonbin před koncertem ve Filipínách Zdroj: Twitter @offclASTRO
Zpěváka, tanečníka, herce, modela a člena K-popové skupiny Astro, nalezl jeho manažér 19. dubna mrtvého. Bylo mu pouhých pětadvacet let. Příčina smrti zatím není jistá, ale podle policie šlo nejspíše o sebevraždu.

Moonbina, člena K-popové skupiny ASTRO, nalezl jeho manažér devatenáctého října mrtvého v jeho bytě v Soulu. Bylo mu pouhých dvacet pět let. Příčina smrti zatím není jistá. Podle gangnamské policie šlo nejspíše o sebevraždu. Pro přesnější určení zvažují pitvu. 20. dubna policie uvedla CNN, že nenašla žádné známky cizího zavinění.

Jen den před jeho smrtí bylo oznámeno, že se bude účastnit koncertu Dream Concert v Pusanu.

Moonbinův pohřeb se údajně konal 22. dubna, ale přesný čas a místo konání zůstanou na žádost rodiny utajené. 

Hudební vydavatelství Fantagio, které skupinu ASTRO zaštiťuje, vydalo k jeho smrti oficiální prohlášení. V něm vyjadřují lítost firmy a hudebníků z Fantagio, projevují upřímnou soustrast Moonbinově rodině a děkují fanouškům za podporu a lásku, kterou Moonbinovi vyjadřovali. Dále žádají od fanoušků, aby se kvůli úctě k truchlící rodině varovali spekulací a zlomyslných zpráv o zpěvákově smrti.

Moonbin byl jihokorejský zpěvák, tanečník, herec a model. Byl ze dvou sourozenců, druhým byla jeho mladší sestra Moon Sua, která je členkou skupiny Billlie.

Jeho kariéra začala v roce 2004, kdy vystupoval jako dětský model. V roce 2009 se dostal ke své první herecké roli v korejském seriálu Boys over Flowers. V roce 2016 se stal součástí šestičlenné kapely ASTRO. Ve stejném roce vydala kapela své první EP (krátké album) s názvem Spring Up, které bylo velmi úspěšné. Do roku 2022 kapela vydala další 3 alba All Light (2019), All Yours (2021) a Drive to the Starry Road (2022).

Během svého působení v kapele hrál Moonbin v několika webových seriálech a v televizním seriálu At Eighteen (2019). V letech 2020 až 2022 působil jako jeden z moderátorů korejské K-popové hudební show Show Champion, kterou v roce 2023 moderuje i jeho sestra Moon Sua. 

 

Zobrazeno 759 krát
Naposledy upraveno: so., 29. duben 2023 20:05
Pro psaní komentářů se přihlaste