po., 5. říjen 2015 10:35

Pardubická krize pokračuje, naprázdno vyšly i v Olomouci

Olomouc - Pardubice přijely na led olomoucké Mory obtěžkáni debaklem z utkání s Vítkovicemi (1:6). Fakt, že v Pardubicích nevládne pohoda, byl znát od prvních vteřin utkání. Z obou stran velice opatrný a defenzivní hokej diváky od úvodního bully příliš nenadchl a polovina úvodní třetiny se nesla v duchu nepřesností a zákroků na hranici vyloučení. Největší šanci měl z hostů ve 14. minutě Sýkora, ten však trefil je tyč Konrádovy branky. V závěru třetiny byl v pardubickém brankovišti tvrdě atakován Jaroměřský, rozhodčí ale nechali hru pokračovat.

Druhá třetina se nesla v pdobném duchu jako ta první a příliš pohledných momentů 5072 přítomných diváků na stadionu nevidělo. Jediný zajímavý moment celé třetiny přišel v čase 29:06. Skrbek našel volného Eberleho, který šikovně obkroužil branku a k údivu všech dokázal procpat kotouč mezi nohy Maxwella. Mora vedla 1:0, ale kdo by čekal, že vstřelený gól nudné utkání rozhýbě, ten by se hodně spletl.

I závěrečné dějství se neslo v hodně obranné sféře hry a diváci na další gól čekali až do 53. minuty, kdy se do pardubické sítě trefil Holec a vytvořil tak skóre 2:0. Pardubickou naději oživil v čase 55:53 Kolář, jehož střela kupodivu nezamrzla v letu a skončila tak až za zády Konráda. V té době se však publikum bavilo spíše několikrát probíhající mexickou vlnou než hokejem a mnozí tak ani nezaregistrovali, že se změnilo skore. Vstřelená branka vlila do doposud hodně křečovitě hrajících Pardubic nové síly a perníkáři si tak poprvé v celém utkání vytvořili souvislý tlak, který bohužel často ztroskotával na nepřesných přihrávkách. Pardubice to zkoušely i se šesti bruslaři, jejich snahu o vyrovnání však zhatilo vyloučení Štajnocha.

Mora ubránila těsné vítězství 2:1 a je na 6. místě extraligové tabulky. Hosté z Pardubic zůstávají předposlední. Složité výmluvy k porážce svého týmu však pardubický kapitán Čáslava nehledal. "My jsme v Olomouci zkrátka nedali góly. Proto jsme prohráli," uvedl pro klubové stránky.

Zobrazeno 1697 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:52
Pro psaní komentářů se přihlaste