pá., 30. říjen 2015 00:16

K rekordnímu zásahu potřeboval Ondráček pouze dvě vteřiny

Olomouc – Sedmé kolo florbalové Tipsport superligy přineslo kromě překvapivých momentů také jeden rekord. Udál se v zápase mezi domácími brněnskými Bulldogs a hostujícími pražskými Vinohrady.

Hráč brněnských buldoků Luděk Ondráček překonal hostujícího brankáře Petra Weissgarbera už po dvou vteřinách hry a stal se tak nejrychleji skórujícím hráčem v dějinách české nejvyšší soutěže. Někteří diváci teprve usedali na svá místa, když Ondráček po vyhraném vhazování neotálel a po pár krocích vystřelil. Časomíra ukazovala přesně 2,58 vteřiny a míček se už třepotal v síti. Přesně tak se brněnskému hráči povedlo stanovit nový rekord v nejrychleji vstřeleném gólu ve florbalové nejvyšší soutěži. Dosavadní nejlepší zápis v knize rekordů vlastnil Tomáš Chrápek, který se v dresu FcB Ostrava trefil po čtyřech vteřinách po úvodním hvizdu. Tato branka však padla už před osmi lety.

Dalšími rekordními zápisy se mohou pyšnit například Jan Holovka a Matěj Jendrišák, kteří oba vstřelili branku po pěti vteřinách od začátku utkání. Své rekordní počiny předvedli před čtrnácti a osmi lety. Pod desetisekundovou hranici se dostalo za celou dobu existence nejvyšší domácí soutěže celkem deset hráčů. Samotné utkání přineslo celkem osmnáct branek a celkový výsledek 12:6 pro domácí. „Podle výsledku i průběhu nešlo o utkání české, ale finské nejvyšší soutěže. Soupeře jsme přeběhali a přehráli útokem. Takto to však nepůjde vždycky,“ oznámil po zápase brněnský trenér Jan Kadlec. Luděk Ondráček se stal jednou z klíčových postav utkání, kdy ke svému rekordnímu gólu připojil v utkání ještě další dva a mohl se radovat z hattricku.

Zobrazeno 1874 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:14
Pro psaní komentářů se přihlaste