ne., 22. říjen 2017 13:27

Kaleo poprvé v Praze: Severský blues rock provětrá Lucernu

Kaleo Kaleo Zdroj: www.officialkaleo.com
Praha – Blues-rocková formace Kaleo původem z Reykjavíku se českým fanouškům ukáže poprvé. Islanďané zamíří do Velkého sálu v pražské Lucerně, a to v úterý 21. listopadu v rámci evropské části svého světového Kaleo Express turné. Téměř vyprodaný koncert si tak nenechá ujít tři tisíce příznivců. Poslední vstupenky jsou však stále v prodeji v síti Ticketpro za jednotnou cenu 750 korun. Kapela vyráží podpořit svou zatím poslední novinku, průlomové album A/B, které v současnosti láme jeden rekord za druhým.
Oficiální videoklip Kaleo - Way Down We Go Oficiální YouTube stránka Kaleo

Kaleo se ve vodách hudebního průmyslu pohybují poměrně krátce, od roku 2012, přesto ale budou nadcházející vystoupení zároveň oslavou pátého výročí. Skupinu od jejího založení tvoří zpěvák a hlavní kytarista JJ Julius Son, bubeník David Antonsson, baskytariska Daniel Kristjansson a pomyslný čtyřlístek doplňuje doprovodný kytarista Rubin Pollock. 

Za svou kariéru skupina stihla vydat dvě studiovky a jedno EP. První stejnojmenné album vyšlo roku 2013. Vzápětí ve stejném roce následovalo EP nazvané Glasshouse. Světový průlom ale nastal až s druhým CD, příznačně pojmenovaným A/B (2016), protože tak, jako má vinylová deska dvě strany, i Kaleo ukazují dvě tváře své tvorby. Zatímco první polovina se nese v rockovější náladě, ta druhá běží na klidnější více folkové vlně. A/B také obsahuje doposud nejúspěšnější skladbu, singl Way Down We Go, který nyní bourá hitparády, získává ceny a objevuje se v několika filmech a seriálech.

Kaleo jsou charakterističtí především specifickým lámavým hlasem frontmana. Druhým poznávacím znakem je potom na mainstreamové scéně ojedinělý zvuk připomínající spíše počátky blues mísící se s indie folkem devadesátých let. Toto netradiční spojení jim však zajišťuje statisíce fanoušků po celém světě.

Zobrazeno 2119 krát
Naposledy upraveno: st., 25. říjen 2017 08:36
Pro psaní komentářů se přihlaste