ne., 16. listopad 2014 15:22

Kapela Tři sestry vydala vlastní kuchařku

Fanoušci a fanynky Tří sester už vědí, co si mají přát letos pod stromeček. Kultovní česká kapela vydala svoji originální kuchařku. Kniha nese jednoduchý název Naše první kuchařka.

Praha – Křest knihy proběhl ve čtvrtek, 6. listopadu, v hostinci Na staré vozovně. Kmotrem se stal frontman kapely Doktor PP Petr Pečený spolu s herečkou a moderátorkou Agátou Prachařovou. Hlavní pozornost se ovšem upírala na zpěváka kapely, Lou Fanánka Hagena, který okomentoval svůj přístup ke kulinářskému umění následnovně: „Vaření rád nemám, vařím spíš z nouze a přes vaření je v kapele Magor. Přispěl jsem ale například s receptem Co dům dal, u kterého jsme se jednou skoro otrávili, když jsme použili čtvrt kila jedovatého jalovce.“ Dále pak frontman kapely mimo jiné přiznal, že ochutnal psí maso. „V našich krajích a v současnosti se pes jako potrava pro lidi téměř nevyužívá, protože se z hlediska sociálního jedná o domácí zvíře, ale má v sobě cosi ze zvěřiny, a pokud je strava zvířete pestrá a nežere jenom vařená kolínka, je při správném způsobu přípravy maso výtečné,“ dodal Fanánek.

Tři sestry, které nyní koncertují v rámci turné Old PunX Tour 2014 spolu s kapelou Vysací Zámek,    zanedlouho oslaví třicáté výročí svého založení. Namísto vydání alba největších hitů se kapela rozhodla vydat knihu, která však není její prvotinou. Již před pěti lety vyšla kniha s názvem Tři sestry - 25 let ve 25 obrazech. K tomu ještě nesmíme opomenout tvorbu Lou Fanánka Hagena, který vydal dvě knihy s názvy Járo, kakao! a Tak to bylo, tak to je...

Kniha vyšla v nakladatelství Daranus. „Nečekejte vyvoněné recepty jak z michelinských restaurací, a na druhé straně ani punkové bizarnosti, které se dají pozřít jen v nouzi. Recepty na kulinářské speciality Tří sester napsal sám život, a jestliže podle nich uvaříte, bude vám určitě chutnat. Ale nejde tu zdaleka jen o jídlo. Těšte se na poctivou flákotu historek marinovanou vtipem a zalitou tuplákem vzpomínek,“ hlásá její propagační materiál. Kuchařku je možné pořídit v internetovém obchodě www.shopak.cz za rozumnou cenu 239 korun.

 

Zdroj fotografie: www.trisestry.cz

Zdroj citací: www.idnes.cz, www.daranus.cz

Zobrazeno 1819 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste