po., 31. říjen 2016 09:51

Karel Abraham se vrací do MotoGP, věří v lepší výsledky

Český závodník znovu poměří síly s elitou Český závodník znovu poměří síly s elitou Zdroj: www.karelabraham.com
Český motocyklový závodník Karel Abraham se v sezóně 2017 opět vrátí do královské kubatury. Na angažmá se dohodl se španělským týmem Aspar, v němž usedne na stroj Ducati. Abraham věří, že po špatných sezónách to bude ten pravý restart.

V polovině října uzavřel Karel Abraham smlouvu s šéfem týmu Aspar Jorgem Martinezem o svém návratu do Mistrovství světa silničních motocyklů. Česko nemělo svého zástupce v nejvyšší třídě pouze rok, kdy se po smolných sezónách šestadvacetiletý závodník rozhodl změnit prostředí a vyzkoušet svět superbiků. Ani zde nedosáhl kýžených výsledků, a proto se do královské kubatury vrací a doufám ve změnu.

Jorge Martinez věří, že jeho tým dokáže jezdci dodat kvalitní a konkurenceschopnou motorku. „Jsme rádi, že se k nám Karel příští rok připojí. Stále je ještě v nejlepších letech a na druhou stranu má spoustu zkušeností, které sbíral během své kariéry ve všech třídách mistrovství světa,“ sdělil na tiskové konferenci šéf Asparu.

Brněnský rodák osedlá stroj Ducati GP15, což se zdá být klíčovým bodem. Když totiž Abraham před šesti lety do MotoGP nastoupil, byla to právě Ducati, s níž dosáhl nejlepších výsledků - sedmá místa z Jerezu a Silverstone v sezoně 2011 a z Valencie v roce 2012. „Loni jsem odcházel i proto, že jsme neměli s týmem v MotoGP přístup k žádnému solidnímu materiálu, což bychom příští rok mít měli. Těším se, až zase sednu na motorku, kterou je měl v MotoGP nejraději. Prostě Ducati. Nebude to sice nejnovější model, ale vždycky mi seděla,“ uvedl Abraham v rozhovoru pro server idnes.cz.

V seriálu mistrovství světa se pohybuje už jedenáct let. Do nejvyšší třídy se přehoupl po svém životním vítězství ve třídě Moto2 ve Valencii v roce 2011. Ve své premiérové sezóně skončil na čtrnáctém místě a dokonce bojoval o titul nováčka roku.

V sérii Superbiků letos skončil na osmnáctém místě, tým po celou dobu bojoval s technickými problémy. Poslední závod v Kataru, který se konal tento víkend, český závodník opět nedojel, spadl totiž v posledním kole.

Zobrazeno 3089 krát
Naposledy upraveno: út., 1. listopad 2016 16:23
Pro psaní komentářů se přihlaste