po., 5. prosinec 2016 20:29

Kde jsou nejlepší vánoční trhy na světě? Podle CNN v Praze

Letos se v Praze očekává návštěva přes půl milionů lidí. Letos se v Praze očekává návštěva přes půl milionů lidí. Zdroj: Creative Commons
Praha – Do desítky nejlepších vánočních trhů zařadila americká televize CNN trhy na Václavském a Staroměstském náměstí v Praze. Oceňuje především otevírací dobu stánků – trhy jsou otevřeny každý den od 26. listopadu přes celé svátky až do 6. ledna. Praha se tak dostala do společnosti měst, jako jsou Berlín, Brusel Vídeň či Krakov.

„Návštěvníci si mohou odpoledne dát klobásu (český párek) a spláchnout ji plzeňským pivem. A pak si počkat na rozsvěcení vánočního stromku na Staroměstském náměstí,“ uvádí reportér Joe Minihane. Pražské trhy mají podle něj jedinečnou atmosféru – žádné město není tak vánoční jako právě to hlavní v České republice.

„Jsme pyšní, že se naše vánoční trhy pravidelně umisťují na předních místech nejrůznějších prestižních žebříčků. Každý rok do města přilákají množství turistů ze zahraničí, ale jsou velmi populární i mezi Pražany. Věřím, že jejich kvalita bude růst i v následujících letech,“ uvedla v tiskovém prohlášení primátorka hlavního města Adriana Krnáčová. 

Do TOP 10 vánočních tržišť dostala města předních evropských metropolí. Jediným zástupcem mimo Evropu je kanadský Montreal. 

Zobrazeno 2349 krát
Naposledy upraveno: po., 5. prosinec 2016 23:34
Pro psaní komentářů se přihlaste