pá., 20. březen 2015 16:12

Kdy budou mít ševci nový stadion?

Zlín – Loňský úspěch zlínských hokejistů by se snad mohl odrazit i na jejich zázemí. Stadion Luďka Čajky čeká rozsáhlá rekonstrukce. Peníze přislíbila i městská radnice, návrh však ještě musí schválit zastupitelstvo. Souhlas radních je důležitý pro spolek HC PSG Zlín, který je majitelem arény. Bez něj totiž nemá naději na získání dotací od Ministerstva školství.

 

„Změn je celá řada. Pokud se je podaří realizovat, komfort fanoušků a dalších návštěvníků zimního stadionu se mnohonásobně zvýší, už budou chodit do moderní haly,“ uvedl v oficiálním prohlášení Karel Adamík  - vedoucí spolku.A o jaké změny by se mělo jednat konkrétně? Především by měly být propojeny obě stávající budovy stadionu. Vyroste mezi nimi obslužný prostor se šatnami a restauracemi. Rozšířit by se mělo i parkoviště u stadionu. Modernizací by měla projít také ošetřovna, hlediště a v plánu je stavba podzemního parkoviště. „Znamenalo by to například mnohem lepší zázemí pro hráče, rozhodčí či realizační tým. I samotní hráči, kteří mají zkušenosti ze zahraničí, už navrhovali trendy, které viděli v cizině," poznamenal Patrik Kamas, jednatel PSG Zlín.  

O rekonstrukci se mluví již od začátku roku, ale teprve vyjádření radnice slibuje, že se věci přeci jen dají do pohybu. Spolek HC PSG Zlín si již nechal připravit předběžnou dokumentaci, která všechny změny shrnuje. Celková cena projektu se odhaduje na 500 milionů korun. Zlínský Zimní stadion Luďka Čajky patří k nejstarším hokejovým arénám u nás. Své jméno dostal podle tragicky zesnulého zlínského obránce, který podlehl zraněním ze zápasu. V roce 2004 přibyla k původnímu stadionu nová PSG aréna. 

Zobrazeno 1827 krát
Naposledy upraveno: po., 30. březen 2015 15:47
Pro psaní komentářů se přihlaste