po., 9. říjen 2023 23:11

Metropol slaví 90 let

Kino Metropol v Olomouci Kino Metropol v Olomouci Zdroj: Facebook: Kino Metropol
Kino Metropol, s původním názvem Bio Sokol, letos slaví 90 let od svého založení. Oslavy potrvají dva dny. Od pátku 3. listopadu do soboty 4. listopadu. Pro návštěvníky je přichystaný bohatý program.

Dveře kinosálu se otevřou v pátek 3. listopadu v 19 hodin, kdy začne promítání dokumentu o historii a současnosti kina. Oslavy se nevyhnou ani hudbě. Na promítání naváže slovenská kapela The Backwards, jedna z nejlepších revivalových kapel na světě hrající melodie legendární anglické skupiny The Beatles. Sobotní dopoledne bude patřit třem blokům prohlídek kina s odborným výkladem a možností nahlédnout do míst, kam se za normálních okolností běžný divák nedostane. V 15 hodin začne promítání českého animovaného loutkového filmu Tonda, Slávka a kouzelné světlo a v 17 hodin naváže projekce nového českého filmu Přišla v noci, který uvedou sami tvůrci filmu. Vrcholem večera bude exkluzivní promítání němého filmu Drvoštěp za zvukového doprovodu olomouckých DJs Surrealita a Makropulos. 

Koho nezaujal tento program, může kino přesto navštívit. V předsálí Metropolu se nachází kavárna a je zde tedy možnost posezení nad kávou čajem nebo něčím ostřejším.

Kino Metropol od doby svého vzniku v roce 1933 vystřídalo několik názvů. Od Bio Sokol, přes Světozor či Pohraniční stráže se název vyprofiloval na Kino Metropol, který nese od revoluce. Dnes kino nabízí premiéry světových filmů a zapojuje se i do řady filmových festivalů a přehlídek, jako je například Academia film Olomouc nebo Jeden svět.

Více informací o oslavách naleznete na facebookové události kina Metropol zde.

Zobrazeno 283 krát
Naposledy upraveno: pá., 20. říjen 2023 20:10
Pro psaní komentářů se přihlaste