so., 6. prosinec 2014 15:11

Klub ART oslavil pět let své existence

Opava – Před pěti lety Opavská kulturní organizace otevřela v Opavě hudební klub ART. Za tu dobu se na jeho pódiu vystřídali nejen velcí a známi umělci, ale i lokální začínající kapely. Pětileté narozeniny klub oslavil velkým koncertem místních skupin.

 Come and Play, Psychonaut, Into Your Veins, Kofe-In, Totální Skrat, All These Memories, nebo Groovies. Všechny tyto skupiny se v pátek podělily o jedno pódium. Vyhledávaný Klub ART totiž oslavil pět let svého fungování. Ku této příležitosti oslovili organizátoři akce všechny opavské kapely, které zde kdy vystoupily s prosbou, aby si připravily krátký akustický set. Na tuto žádost skupiny z velké části odpověděly kladně.

O tuto akci projevily zájem stovky lidí, což dokazoval zcela naplněný klub. „Druhotným účelem akce byl také pokus sblížit opavskou hudební scénu, což se zřejmě povedlo,“ pochvaloval si organizátor akce, Jan Kunze. Hudebníci z různých kapel společně v backstage  hráli, zpívali a předávali si vlastní zkušenosti z koncertů. Nakonec se při vystoupení kapely KOFE-IN na pódiu objevili také frontmani dalších kapel a zazpívali společně jednu z jejich písní.

Na programu však nebylo jenom vystoupení kapel. Tým Klubu ART při této příležitosti pokřtil publikaci mapující celých pět let fungování tohoto místa. Do ní, mimo fotodokumentace, zařadil také vyjádření a přání lidí, kteří s klubem v minulosti spolupracovali. „S kapelou jsme odehráli přes stovku koncertů po celé republice a Klub ART patří bezpochyby k těm nejhezčím a nejunikátnějším hudebním klubům s kombinací příjemného zázemí a zvuku,“ uvedl ve svém přání Matěj Burda, frontman skupiny Come and Play.    

Klub ART začal fungovat na podzim roku 2009. Dříve se v jeho prostorách nacházel suterén bankovního domu. Při rekonstrukci se tým opíral také o praktické zkušenosti a poznatky tak, aby se vyhnul nedostatkům, které sužují podobné prostory. Vznikl tak moderní víceúčelový klub vyhovující vysokým standardům současného hudebního provozu. V dnešní době zde pravidelně vystupují kapely, hraje se zde divadlo, pořádají přednášky nebo literární večery. Jednou do týdne slouží také jako kino.

 

Zdroj fotografie: Facebooková událost akce

 

Zobrazeno 1538 krát
Naposledy upraveno: st., 10. prosinec 2014 15:41
Pro psaní komentářů se přihlaste