út., 13. listopad 2018 21:05

Kluziště v Prostějově se dočkalo slavnostního otevření

Prostějovské kluziště Prostějovské kluziště Zdroj: www.prostejov.eu
Mobilní kluziště v Prostějově je po roce opět oteřené. Letos proběhlo zahájení v pátek 9. listopadu o půl čtvrté odpoledne. Této slavnostní akce na náměstí T. G. Masaryka se zúčastnili členové vedení města včetně nového primátora Františka Jury. Brusle obuli nejen mladí krasobruslaři, kteří celý provoz prostějovského klužiště zahájili, ale i dva radniční náměstci. Půjčovna bruslí je na místě zajištěna jako každý rok. 

Prostějov - O letošní start předvánočního programu se postarala za organizátory z Kulturního klubu DUHA Martina Drmolová. V rámci Prostějovské zimy 2018 kluziště otevřeli hned vedle budovy muzea, kde se otevíralo poprvé v roce 2015. Kluziště nabízí možnost zažít atmosféru vánočního Prostějova na bruslích, počasí k tomu ale zatím moc nepřeje. "Chtěl bych v první řadě poděkovat Jiřímu Pospíšilovi a Ivaně Hemerkové, kteří tak úžasný nápad zrealizovali. Já vám slibuji, že v této tradici budeme rozhodně pokračovat a už teď pro vás chystáme velké překvapení na Prostějovské léto. V tomto okamžiku vám přeji, abyste si užili kluziště a krásnou předvánoční dobu," řekl k několika desítkám diváků primátor města.

Štědrovečerní i silvestrovské bruslení

Doprovodem na ledové ploše byla nová náměstkyně pro kulturu, první náměstek i náměstek pro školství a sport. O doprovodný program se postarala dvacítka děvčat z oddílu Kraso-bruslení Prostějov. Poté bylo kluziště plně k dispozici veřejnosti, která si opět po roce může užít trochu relaxu na ledě s výhledem na trhy a pravou vánoční atmosféru. Vzhledem k tomu, že na zimní stadion se lidé jen tak nedostanou a doba zamrzlých rybníků je už dávno pryč, organizátoři věří, že lidé budou mít stejně velký zájem jako v minulých letech.

Vstup do prostoru kluziště je možný pro všechny bruslaře pouze v době provozu. Otevřeno je od 9. listopadu do 6. ledna 2019 vždy od devíti do 21 hodin. V dopoledních hodinách je plocha určena pro využívání prostějovskými školami. Výjimka otevírací doby je na Štědrý den a Silvestr, kdy je možnost bruslit jen od devíti do 16 hodin. Celé dění mohou lidé sledovat živě i kamerou městského webu, a to na www.prostejov.eu.

Zobrazeno 1883 krát
Naposledy upraveno: st., 14. listopad 2018 17:01
Pro psaní komentářů se přihlaste