so., 3. listopad 2018 10:50

KONEC ROKU OVLÁDNOU V OLOMOUCI PÍSNIČKÁŘI

Překvapení loňského roku Pokáč také navštíví Olomouc. Překvapení loňského roku Pokáč také navštíví Olomouc. Zdroj: novinky.cz
 Olomouc - Každý měsíc si mohou milovníci rozmanitých hudebních žánrů přijít na své návštěvou koncertů po celé Olomouci. Listopad a také začátek prosince bude patřit třem mistrům současného zpívaného slova. V rámci svých tour navštíví město postupně Voxel, Tomáš Klus a Pokáč.

Václav Lebeda už od roku 2012 vystupuje pod pseudonymem Voxel. I přesto, že jeho texty měli dříve na starost jiní hudebníci, v posledních měsících přešel ke psaní vlastnímu. Ať už se jednalo o „Tour co sedne“ ve spolupráci s kolegou a kamarádem Pokáčem, nebo POPFOLKLOR tour za doprovodu cimbálové muziky, vždy měly jeho koncerty krom klasického obsahu také nápad, kterým se odlišovaly od konkurence. Jinak by tomu nemělo být ani letos na podzimní pupeční šňůře. Voxel vystoupí už 13. listopadu v „patnáckách“ od osmi hodin, vstupenky jsou stále k dispozici na serveru www.goout.net, nebo na pokladně klubu.

Na výstavišti Flora vystoupí 28 listopadu třinecký rodák a držitel zlatého českého slavíka Tomáš Klus. Koncert, který bude součástí tour uvádějící novou desku spOlu by měl překvapit i zkušené Tomášovy posluchače, jelikož jde v jeho dosavadní kariéře, jak sám uvádí, o obrovskou změnu stylu a využití největšího množství hudebních žánrů. Fanoušci mohou posoudit, jak jim nový přístup sedí, nebo si zanotovat staré písničkářsky laděné texty po koupi lístků na oficiálních stránkách zpěváka. Koncert začíná také v osm hodin.

Posledním z trojice hudebníků je nejméně známý Jan Pokorný alias Pokáč. Humorem a ironií nešetřící zpěvák, který dříve figuroval převážně jako textař. Známé jsou nejen skladby již zmiňovaného Voxela, v loňském roce cenami ověšené kapely Mirai, ale také refrén písně Cizí zeď, na které spolupracoval s provokátorem a moderátorem Kazmou. První dvě desky, které Pokáč nahrál byly spíše jakési Demoverze, a tak jej do zájmu veřejnosti vyšvihlo až loňské album jednoduše pojmenované Vlasy. Poslechnout si písně o běžných starostech každodenního lidského života, můžete 6. prosince v S-klubu, na jehož stránkách také najdete právě spuštěný předprodej vstupenek.

Zobrazeno 1763 krát
Naposledy upraveno: út., 6. listopad 2018 12:04
Pro psaní komentářů se přihlaste