út., 15. listopad 2022 11:54

Konec vysílání stanice ČT3

Logo ČT3 Logo ČT3 Zdroj: Wikimedia Commons
Koncesionářské poplatky jsou velmi nízké a od roku 2008 se nezvýšily. To je důvod, proč se Česká televize snaží šetřit. V rámci úspor má v plánu od Nového roku zrušit vysílání stanice ČT3.

„ČT3 patří mezi naše úspěšné kanály, ale bohužel stojí peníze. Na druhou stranu je to takový televizní kanál, že v případě, že se finanční situace České televize změní, tak ho můžeme poměrně rychle dostat zpátky k divákům," uvedl v rozhovoru pro ČTK generální ředitel ČT Petr Novák. 

Poslední film, který ČT3 uvede do svého vysílání, bude Saturnin. Novák věří, že budou diváci spokojeni s programy na ostatních kanálech veřejnoprávního média. Vypnutí vysílání by mělo České televizi ušetřit 120 milionů korun. 

ČT3 začalo vysílat v roce 1990 pod názvem OK3 a obsahem bylo sovětské vysílání pro Československo. Po rozpadu Československa došlo k přejmenování stanice na ČT3 a pod novým názvem vysílala přesně rok. Programová stanice nově vzniklé ČT3 se skládala zejména ze zahraničních televizí a vysílala obsah v původním znění. Jedním z těchto vysílání bylo CNN (Cable News Network), RTL (Radio Television Luxembourg) nebo RAI (Radiotelevisione Italiana).

V roce 2020 se obnovilo vysílání ČT3 se snahou vytvoření programu pro pamětníky. Na ČT3 se začaly vysílat staré filmy a historické pořady ČT. Obnovené vysílání vydrželo téměř tři roky. 

 

Zobrazeno 476 krát
Naposledy upraveno: út., 15. listopad 2022 11:55
Pro psaní komentářů se přihlaste