po., 5. listopad 2018 15:18

Král Djokovič padnul. Trůn mu však zůstal

Karen Chačanov Djokoviče porazil ve finále turnaje ATP Masters Karen Chačanov Djokoviče porazil ve finále turnaje ATP Masters Zdroj: twitter.com/atpworldtour
Paříž - Finále ATP Masters v Paříži přineslo nečekanou porážku Novaka Djokoviče. Ten se ale i tak vrací po dvou letech na vrchol žebříčku.  

Srbský tenista podlehl ve finálové bitvě turnaje Masters v Paříži Karenu Chačanovi. Tento moskevský rodák se postaral o senzaci tím, že v pouhých 98 minutách udolal Djokoviče 7:5 a 6:4, a vyhrál svůj teprve čtvrtý turnaj v kariéře. Že pro něj bylo vítězství v tomto turnaji životním úspěchem, dokazuje mimo bodové ohodnocení i fakt, že v předchozích kolech porazil v Paříži i hráče světové desítky, jako jsou Alexandr Zverev, John Isner nebo Dominic Thiem. „Znamená to pro mě vše, nemohl jsem lépe zakončit sezónu," řekl Chačanov, který se nyní posune na 11. místo žebříčku ATP.

Djokoviče však nemusí porážka vůbec mrzet. Potom, co Rus ukončil jeho sérii dvaadvaceti vítězství v řadě, se i tak posune na první místo žebříčku, kde vystřídá Španěla Rafaela Nadala. Jednatřicetiletý Srb se na vrchol žebříčku šplhal už od června, kdy se propadnul až do třetí desítky. „Vzhledem k tomu, čím jsem si za poslední rok prošel, je to fenomenální úspěch,“ svěřila se staronová světová jednička.

Zobrazeno 1258 krát
Naposledy upraveno: so., 10. listopad 2018 18:53
Pro psaní komentářů se přihlaste