út., 20. březen 2018 20:27

Kris Van Assche opouští Dior Homme. Jeho nástupcem bude Kim Jones

Logo populárního módního domu Logo populárního módního domu Zdroj: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Christian_Dior_S.A.#/media/File:Dior_Logo.gif
Po předchozích spekulacích je potvrzené, že Kris Van Assche opouští po jedenácti letech módní dům Christiana Diora. Jeho nástupcem bude podle nejnovějších informací bývalý kreativní ředitel pánské sekce u Louise Vuittona Kim Jones.

„Po jedenácti letech v Dior Homme je mé srdce i mysl naplněna zkušeností. Opouštím tento nádherný dům připraven čelit novým výzvám,“ řekl Van Assche v reakci na svůj odchod. Za Jonesovým jmenováním stojí nový generální ředitel Pietro Beccari, který na pozici nastoupil v únoru letošního roku, hned po odchodu z Fendi. „Je mi ctí přivítat Kima Jonese v Dior Homme. Zajisté bude využívat předchozích zkušeností a vytvoří tak elegantní mužský šatník, který bude jak klasický, tak i zakotvený v soudobé kultuře. Jsem si jistý, že nám pomůže nadále vyvíjet Dior Homme na globálních příčkách,“ dodal Beccari.

„Jsem velice poctěn, že mohu být součástí Diora, symbolu pravé elegance,“ řekl Jones. „Chtěl bych vřele poděkovat Bernardu Arnaultovi a Pietru Beccarimu za důvěru, kterou ve mně vkládají a za tuto neuvěřitelnou příležitost. Jsem připravený vytvořit moderní a inovativní mužskou siluetu,“ dodává ke svému jmenování.

Změny ve vedení módního domu přicházejí poté, co v dubnu 2017 převzala společnost Louise Vuittona kontrolu nad Christian Dior Couture. Šlo především o dohodu, která měla umožnit lepší koordinaci mezi parfémovou kolekcí Christiana Diora, kterou měla společnost Louise Vuittona již ve svém vlastnictví a mezi haute couture, ready-to-wear, koženými produkty a botami, které fungovaly nezávisle.

Ačkoliv není Dior Homme nejvýdělečnější oblastí módního domu, zvýšil se jeho obrat v předchozím roce oproti roku 2016 o 11 %, tedy o 43,7 miliard eur.

Zobrazeno 1734 krát
Naposledy upraveno: st., 21. březen 2018 23:38
Pro psaní komentářů se přihlaste