po., 27. březen 2017 01:24

KSHMR a Timmy Trumpet. To je zvuk letošního AIR Festivalu

Jedním z headlinerů letošního AIR Festivalu je Niles Hollowell-Dhar aka KSHMR Jedním z headlinerů letošního AIR Festivalu je Niles Hollowell-Dhar aka KSHMR Zdroj: Wikimedia Commons
Hradec Králové - I letos otevře královéhradecký Festivalpark své brány fanouškům electro dance music. Pátý ročník AirFestivalu se tentokrát odehraje poslední červencový víkend, v pátek 28. a sobotu 29. 7. Všem elektro-nadšencům je už nyní jasné, že to opět bude stát za to.
https://www.youtube.com/watch?v=fmQxJzhR_48
Timmy Trumpet & Savage - Freaks OFFICIAL VIDEO Scorpio Music

Loni pořadatelé lákali na velká jména EDM scény – vystoupili mimo jiné, Don Diablo, Quintino a Martin Garrix. V letošním ročníku se organizátorům podařilo získat hvězdu Timmyho Trumpeta a také miláčka poslední doby – KSHMR, který si loni odbyl svou vlastní premiéru na největším a nejprestižnějším tanečním festivalu světa Tomorrowland a to rovnou na hlavním pódiu, zavítá o prázdninách i do České republiky.

Niles Hollowell-Dhar, působící pod pseudonymem KSHMR, žije a pracuje v USA, konkrétně Kalifornii. Má však po rodičích indické kořeny. Tento devětadvacetiletý DJ, producent a hudebník má za sebou již řadu zkušeností co se týče tvorby a vystupování, ať už se jedná o větší festivaly či menší, klubové, akce. Začínal v hip hopovém producentském duu The Cataracs s Davidem Singer-Vinem, ale v roce 2014 se vydal na svoji vlastní dráhu. Už jeho první skladby útočily na přední příčky prestižních hitparád. Je autorem (příp. spoluautorem) hitů No Heroes, Secrets (spolu s Tiëstem feat. Vassy), Dead Mans Hand, Karaoke atd. Loni rovněž vydal svoje první album. To nese název The Lion Across The Field.

Timmy Trumpet, vlastním jménem Timothy Jude Smith, byl v roce 2015 vyhlášen za nejlepšího australského DJe. Hudbě se ale věnuje už od svého dětství, v All-Star Stage Bandu se propracoval až na pozici hlavního trumpetisty. „Jakmile jsem objevil jazz, začal jsem jamovat na všechno, co jsem slyšel. Hlavně na skladby z rádia. Netrvalo dlouho a natrefil jsem na house music, potkal první DJe a odehrál svůj první gig. Když jsem jel té noci z vystoupení domů, už v tu chvíli jsem věděl, že tohle je to, co chci dělat po zbytek svého života," popisuje Timmy svůj přechod k DJingu a vytvoření jeho tak moc osobitého stylu. Úspěch na sebe nenechal čekat, ovoce sklidil rychle a ovací se mu dostává stále. Jeho nejznámějšími hity jsou například všudypřítomné Freaks a Toca. Během roku odehraje přes dvě stovky vystoupení na festivalech a v prestižních klubech, tudíž na letošním AIR Festivalu rozhodně nesmí chybět.

Mezi ostatními vystupujícími se objevují jména jako Swanky Tunes, Jonas Aden, Madison Mars, Lucky Charmes a pořadatelé prý ještě stále nekončí. Jednoduše půjde o akci plnou hudby, elektrizující atmosféry a zábavy. A vstupenky jsou stále k dispozici. 

Zobrazeno 2530 krát
Naposledy upraveno: čt., 30. březen 2017 15:07
Pro psaní komentářů se přihlaste