st., 17. duben 2024 20:43

Kulinářská soutěž Gastro Hradec se koná "Pod lízátky"

Tým SG na Gastro Hradec s primátorem Hradce Králové z roku 2016 Tým SG na Gastro Hradec s primátorem Hradce Králové z roku 2016 Zdroj: Předseda : Jiří Eichner (Stará Garda – Senior klub), CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons
Hradec Králové - Největší gastronomická soutěž v Česku na stadionu "Pod lízátky" se uskuteční 18. dubna. Jubilejní 25. ročník Gastro Hradec Culinary Cup nabídne soutěž kuchařů a cukrářů v několika věkových i dovednostních kategoriích. Akce trvá od 10:00 do 17:00, vstupné si návštěvníci mohou zakoupit za 100 korun hodinu před začátkem na pokladně.

Soutěžící z České republiky i zahraničí mají na výběr několik kategorií. Mohou se zúčastnit soutěže "Kuchař a cukrář artista" nebo "Kuchař a cukrář umělec". Letošní novinkou jsou "Kuchař live" a "Cukrář live", tedy klání v "živém vaření".  V poledne začne "Chuť Česka", kde budou mít soutěžící za úkol uvařit bramborovou polévku. Další kategorií je "Výčepní", kde budou uchazeči čepovat pivo Votrok. Nechybí ani "Carving", tedy vyřezávání ovoce a zeleniny. Gastro Hradec nabízí tři věkové kategorie - senior, kadet a junior.

Akce je otevřená pro veřejnost, vstupenky za 100 korun budou ke koupi od 9:00 na pokladně hradeckého stadionu. Program organizátoři nachystali na 10:00 až 17:00. K dispozici bude Fan zóna a Food trucky. Návštěvníci se mohou těšit na výstavu soutěžních exponátů a kuchařská studia.

Gastro Hradec se těší velké popularitě. V minulých letech se návštěvnost pohybovala okolo 3000 lidí z oblasti odborných škol. Soutěžilo kolem 200 kuchařů a cukrářů.

Tento rok se koná 25. ročník Gastro Hradce. Ten byl třikrát odložen. Mezitím došlo ke změně hlavního partnera a název se změnil z Gastro Hradec Vitana Cup na Gastro Hradec Culinary Cup.

Zobrazeno 67 krát
Naposledy upraveno: so., 20. duben 2024 17:58
Pro psaní komentářů se přihlaste