ne., 1. listopad 2015 09:13

Kvitová Turnaj mistrů nevyhraje, Radwaňská byla nad její síly

Singapur - Petra Kvitová si druhé vítězství v kariéře na Turnaji mistryň nepřipíše. V utkání, které bylo z pohledu české tenistky jako na houpačce, nestačila na šestou hráčku světa Agnieszku Radwaňskou. Té podlehla ve třech setech, přesto odjíždí ze Singapuru spokojená. A s prémií zhruba 22 milionů za druhé místo.

Úvod zápasu české tenistce vůbec nevyšel. Zaváhání přišlo hned při prvním podání, které skončilo dvojchybou. První set finálového duelu s překvapivým obsazením prohrála 2:6. Kvitová do utkání nastoupila s obvázaným stehenním svalem a už v průběhu první sady na ní bylo vidět, že bolest jí činí výrazné potíže.

I druhé dějství se neslo ve stejném duchu. Radwaňská hrála svůj tradiční defenzivní styl, který rodačce z Fulneku dělal výrazné problémy. Polka vedla 3:1 a už se zdálo, že zápas bude brzy končit. Pak však Kvitová ukázala bojovnost sobě vlastní a druhou sadu vyhrála 6:4. V tu chvíli jí narostla křídla a do rozhodujícího setu vlétla doslova jako uragán. Jako by se však vedení 2:0 lekla, ztratila servis a rázem byl stav 2:3. Následně dokázala znovu sebrat Radwaňské podání, to však bylo poslední vydechnutí v tomto uktání. Kvitová svůj další servis ztratila, Radwaňská ji naopak srazila čistou hrou. Dalším ztraceným servisem Kvitová zpečetila svůj finálový osud. Podlehla po setech 2:6, 6:4 a 3:6.

"Je to neuvěřitelné, před čtrnácti dny jsem ani nevěděla, že se sem kvalifikuju. Tenhle titul pro mě znamená vše," řekla dojatá Radwaňská bezprostředně po zápase. Pro šestadvacetiletou Polku je to první významný triumf v kariéře. To Kvitová byla po zápase výrazně smutnější, přesto zůstala pozitivní. "Třešničkou bylo už to, že jsem se sem dostala,"  svěřila se novinářům. Připomněla tím, jak celá její sezóna probíhala, zejména pak to, že prodělala mononukleózu. "Byl to strašně zvláštní turnaj. Extra zvlášť to nepopíšu, ale už po semifinále mi přišlo, že moc nevím, co se stalo," pokračovala Kvitová.

Sezona však pro Kvitovou rozhodně nekončí. O víkendu 14. a 15. listopadu ji ještě čeká finále FED Cupu proti Rusku, a to na domácí půdě v pražské O2 Aréně. "Zápas je vyprodaný. Věřím, že atmosféra bude super a zase to zůstane doma," těší se Kvitová.

Zobrazeno 2608 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 16:42
Pro psaní komentářů se přihlaste