ne., 10. květen 2015 15:59

Kvitová v Madridu vyhrála letos svůj první titul

Světová čtyřka porazila ve finále Světlanu Kuznětsovovou hladce ve dvou setech, a mohla tak slavit svůj šestnáctý titul v kariéře. Cesta za triumfem nebyla po zranění vůbec jednoduchá. Kvitové ale výhra v důležitém turnaji před nadcházejícím grandslamem v Paříži zvedla sebevědomí. A to především díky tomu, že porazila v semifinále světovou jedničku Serenu Williamsovou.

Na začátku turnaje se trápila, s horšími soupeřkami nepředváděla svou hru a častokrát přistoupila na jejich herní styl. Ve čtvrtfinále se ale zvedla, dostala se do pohody a zahrála svůj nejlepší tenis. Na její raketě tak skončila i Serena Williamsová, která se na každém turnaji dostane minimálně téměř do finále. „Někdy je tenis o tom překonat těžké chvíle a pak, když to naskočí, tak je to jenom lepší,“ řekla Kvitová bezprostředně na kurtu po vyhraném finále České televizi.

Kvitová prozradila, že je to skvělý výkon před francouzským grandslamem, který začíná v druhé polovině května. Na velký turnaj se těší nesmírně. „Miluju velké zápasy, Grand Slamy, obří stadiony,“ uvedla v euforii po zápase.

Za postupně zlepšující se výkon v turnaji ji pochválil i trenér David Kotyza, ten především ocenil agresivní hru v zápase s Williamsovou. Dobře zvolená taktika platila na světovou jedničku skvěle. „Nechávala jsem ji hrát její hru, aby mě vyháněla někam dozadu, já jsem se bránila a vracela jí míče a nakonec to vyšlo,“ prozradila Kvitová na pozápasové tiskové konferenci.

Dlouho se radovat ale nemůže, hned další den odlétá na další turnaj do Říma. Tenisový kalendář je nesmírně nabitý a získané body je třeba obhájit, aby se tenista nepropadl v žebříčku dolů. Kvitová si to uvědomuje a lituje, že si radost z vyhraného turnaje nemůže naplno užít. "Začíná nový turnaj. Je hrozně těžké si to nějak extra užít. Ale jsem za to ráda, že to mám zase doma, a uvidíme, jak to půjde dál,“ dodala pro isport.cz. 

foto: bbc.co.uk

Zobrazeno 1991 krát
Naposledy upraveno: ne., 10. květen 2015 17:20
Pro psaní komentářů se přihlaste